Permisul unic de pescuit ar putea intra în vigoare de anul viitor(509)


Conducerea Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a început discuțiile cu autoritățile naționale pentru ca de anul viitor permisul de pescuit să fie un document unic, iar pe licența de barcă a pescarilor să fie trecute mai multe persoane.

”Suntem în discuții cu Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură (ANPA) pentru ca de anul viitor să emitem pescarilor un permis unic de pescuit. Am depus la Ministerul Mediului propunerea pentru permisul unic și licența de barcă pe proprietar, iar de data aceasta pe licență vor fi trecute până la cinci persoane, astfel încât atunci când proprietarul ambarcațiunii se îmbolnăvește de exemplu barca să poată utilizată de alte persoane autorizate”, a declarat pentru AGERPRES guvernatorul Rezervației, Lucian Simion.

În același timp, conducerea ARBDD încearcă să faciliteze și modul de acordare a licenței de pescuit pentru o barcă, în contextul în care acest document ajunge la pescari abia după cel puțin șase luni de la depunerea solicitării.

Problema permisului unic de pescuit a fost ridicată în repetate rânduri de pescarii din Delta Dunării, însă până în prezent nu a fost rezolvată.

”În fiecare an se analizează posibilitatea de a include într-un singur act toate permisele necesare pescuitului, dar de 10 ani plec în baltă cu o raniță de hârtii mucegăite în mare parte”, declara în urmă cu un an Victor Efimov, pescar din Sfântu Gheorghe, în timpul unei întâlniri cu membrii Comitetului județean pentru prevenirea și combaterea braconajului piscicol și cinegetic.

Pentru a practica pescuitul comercial cu ambarcațiuni în perimetrul Rezervației Biosferei Delta Dunării, pescarii profesioniști trebuie să dețină licență de pescuit pentru navă/ambarcațiune eliberată de ANPA București, permis de pescuit comercial eliberat de ARBDD Tulcea, autorizație pentru recoltare/capturare și/sau achiziție și/sau comercializare de specii de floră și faună sălbatice — autorizația de mediu eliberată de ARBDD Tulcea, autorizație de pescuit comercial eliberată de ARBDD Tulcea, precum și o autorizație de funcționare eliberată de autoritățile publice locale competente conform legii.  

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri