Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța

RAJA inaugurează stația de epurare din Mihail Kogălniceanu(528)


De la demararea la nivel naţional a Programului Operaţional Sectorial MEDIU 2007 – 2013, SC RAJA SA s-a implicat în mod semnificativ în absorbţia fondurilor europene, prin derularea de proiecte care să asigure îmbunătăţirea standardelor de viaţă ale populaţiei şi de protecţie a mediului.

Printre investiţiile derulate în cadrul acestor Proiecte se regăseşte şi Staţia de Epurarea Mihail Kogălniceanu, lucrări de care beneficiază locuitorii din zona localității Mihail Kogălniceanu.

Festivitatea de inaugurare a Staţiei de Epurare, investiţie în valoare totală de aproape 16 milioane de lei, va avea loc mâine. La eveniment vor participa reprezentanţi ai autorităţilor locale şi descentralizate implicate, dar și Ministrul Fondurilor Europene – Marius Nica, Valentin Șoneriu – Secretar de Stat în cadrul Ministerului Fondurilor Europene și Cătălin Gheran – Director General Programul Operational Infrastructură Mare.

Investiția în valoare de 15,8 milioane lei, din care SC RAJA SA asigură o cofinanțare de 4,52 milioane lei, este amplasată în apropierea emisarului, pârâul Agi Cabul, la o distanță de circa 2.5 km de localitatea Mihail Kogălniceanu și a fost proiectată pentru o populație echivalentă de 12.490 PE. Apele uzate colectate din localitate, dar și de la nivelul bazei militare și de la unitățile industriale din zonă sunt pompate către stația de epurare printr-o stație de pompare nouă. Principalele componente ale procesului incluse în noua stație de epurare sunt: treapta mecanică, treapta biologică și treapta de tratare a nămolului, care include și o stație de pompare nămol biologic, dar și o hală de deshidratate a nămolului.

  

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri