Gigi Chiru, de la Primăria constănțenilor la Proiect pentru Constanța

Gigi Chiru, de la Primăria constănțenilor la Proiect pentru Constanța(912)


Senatorul liberal Christian Gigi Chiru a anunțat astăzi că lucrează, în aceste zile, la elaborarea unui așa-numit ”Proiect pentru Constanța”.

”Suntem în faza de colectare a datelor. Este un proiect pentru oraș pentru următorii zece ani”, a precizat acesta, în cadrul unei conferințe de presă.

Până atunci, senatorul a anunțat că a lucrat, împreună cu specialiști din Constanța și București, la o monografie economică și socială a județului Constanța, care a scos la iveală lucruri îngrijorătoare.

”Concluzia generală este că judeţul Constanţa în ultimii şapte ani a stagnat sau chiar înregistrează un regres pe anumite sectoare importante. Vreau să vă spun că venitul constănţeanului este cu 10 la sută mai mic decât în 2008. Vreau să vă spun că din 2008 şi până în 2014 sunt cu30.000 mai puțini salariați în sistemul bugetar și cu 45.000 mai puţini angajaţi în sectorul privat. Și în domeniul turismului sunt cu 34.000 mai puține locuri de cazare în 2014 față de 2008”, a spus acesta.

Senatorul liberal, simplu membru de partid în prezent, s-a înscris în cursa internă a PNL pentru a fi desemnat candidatul pentru Primăria Constanța.

Chiru a candidat și la alegerile precedente, când a inventat proiectul ”Primăria constănțenilor”. De altfel, una dintre acțiunile din campania trecută, cea în care a oferit vouchere pentru farmacii, i-a atras și o condamnare în primă instanță, de șase luni cu suspendare. Normele interne ale PNL nu îi interzic însă nici să intre în cursa internă, nici să candideze.

OMD MAMAIA CONSTANTAjooble.org ziare, stiri