Modificarea legislativă care îi va afecta pe turiștii care vin vara la mare

Modificarea legislativă care îi va afecta pe turiștii care vin vara la mare(1703)


Autoritatea Navală Română are în vedere schimbarea legii privind obligativitatea purtării vestei de salvare pentru cei care ies la pescuit sau la o plimbare pe mare.

Directorul general al ANR, Andrian Mihei, a declarat că va solicita Ministrului Transporturilor, Relu Fenechiu, modificarea actualei legi, prin emiterea unui ordin de ministru, astfel ca în maximum două luni legea să poată fi aplicată. Actuala lege nu prevede obligativitatea ca orice persoană să poarte vestă de salvare la urcarea în bărci, ci doar faptul că proprietarii de ambarcaţiuni sau nave de pescuit să fie dotate cu veste de salvare. Acest fapt a dus de multe ori la accidente pe mare, dispariţii sau chiar decese.

Adrian Mihei susţine că motivul pentru care va solicita ministrului acest lucru îl constituie evenimentele care au avut loc în ultima perioadă. Cel mai recent s-a întâmplat în Tulcea, unde un bărbat şi soţia sa au fost daţi dispăruţi.

De asemenea, să nu uităm şi accidentele care au loc în fiecare an pe mare, în perioada sezonului estival. De foarte multe ori, doritorii de plimbări cu skijet-ul ignoră riscul la care se supun (atât ei, cât şi pasagerul) și nu poartă veste de salvare, care de multe ori le pot salva vieţile.

Dacă tot se va modifica legea, ar fi bine să se prevadă şi sancţiuni contravenţionale mai drastice pentru proprietarii de ambarcaţiuni şi bărci care vor fi aplicate de inspectorii din cadrul ANR Constanţa, şi astfel poate numărul evenimentelor pe mare va scădea.

Reamintim că Autoritatea Navală Română a demarat, luni, o amplă campanie de informare privind importanţa măsurilor de siguranţă şi securitate la bordul ambarcaţiunilor. Directorul general al ANR, Andrian Mihei, a declarat că această campanie se va adresa inclusiv proprietarilor de ambarcaţiuni care desfăşoară activităţi de agrement pe timpul sezonului estival.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri