Mihai Lupu, deputat PNL: Votul prin corespondență, blocat de jocul ipocrit al PSD

Mihai Lupu, deputat PNL: Votul prin corespondență, blocat de jocul ipocrit al PSD(934)


Deputatul PNL Mihai Lupu a susținut astăzi o declarație de presă referitoare la votul prin corepsondență.

”În pofida dovezilor clare cu privire la abuzurile Guvernului Ponta faţă de românii din Diaspora, pe care i-a umilit la alegerile prezidenţiale din 2014, PSD respinge adoptarea Legii Votului prin Corespondență de mai bine de 6 luni de zile. Poziția și ieșirile recente din spațiul public referitoare la acest subiect nu fac decât să arate înverșunarea cu care PSD se opune acestui act normativ chiar și în detrimentul a milioane de cetățeni români din străinătate, care au ajuns la limita răbdării, dovadă fiind apelul acestora prin care cer în mod expres ca votul prin corespondenţă să fie adoptat de urgenţă”, a declarat deputatul.

Acesta a mai precizat că, deși PNL a elaborat proiectul Legii Votului prin Corespondență ”la cheie” și l-a depus în Parlament de mai bine de jumătate de an, PSD încearcă din răsputeri să blocheze adoptarea acestui act normativ. În opinia sa. proiectul PNL este unul închegat, simplu și funcţional, care garantează secretul votului și cuprinde toate principiile, mecanismele și soluțiile pentru ca această modalitate de vot să devină realitate la alegerile parlamentare de anul viitor, atât timp cât este adoptat până cel târziu pe 1 noiembrie 2015.

”PNL este sătul de duplicitatea PSD care nu face decât să tergiverseze adoptarea proiectului prin promovarea unei o duble măsuri de către liderii și parlamentarii săi, care, deși declarativ, în ultima vreme se poziționează în favoarea acestui proiect; în concret fac tot posibilul pentru a-l bloca.
Parlamentarii PNL au intat în grevă japoneză tocmai pentru a protesta față de acest joc al PSD, un joc ipocrit și lipsit de loialitate față de România și față de dreptul fundamental al oricărui cetățean român de a-și exprima opțiunea politică prin vot. PNL somează PSD să înțeleagă că este de datoria Parlamentului să garanteze exercitarea deplină și neîngrădită a dreptului de vot pentru orice cetățean român, în sensul transpunerii principiilor constituționale. Mai mult, Parlamentul are în același timp o obligație morală de a face dreptate românilor din Diaspora, umiliți de PSD și de Victor Ponta la alegerile prezidențiale. În calitatea noastră de liberali ne propunem ca niciun român, oriunde s-ar afla, să nu mai fie împiedicat să voteze. Votul reprezintă esenţa libertăţii şi a democraţiei. România nu trebuie să mai fie niciodată în situaţia ruşinoasă în care organizarea alegerilor din străinătate a determinat piedici flagrante pentru cei care au dorit să voteze”, a mai spus Mihai Lupu.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri