Ziua Internațională a Educației la Colegiul Comercial Carol I(893)


Educația este un pariu pentru viitor și ar trebui celebrată pemanent. Din 1994 ziua de 5 octombrie devine oficial Ziua Educației. Cu această ocazie se organizează activități diverse menite să valorifice potențialul elevilor și al profesorilor dincolo de orele de clasă.Anul acesta pentru elevii și profesorii Colegiului Comercial Carol I, ziua de 5 octombrie a reprezentat o nouă provocare la creativitate și dialog.
Sub genericul Școala cea bună e aceea în care și școlarul îl învață pe profesor a spus Nicolae Iorga s-a desfășurat Sesiunea de referate și comunicări pentru elevi care face parte dintr-un proiect mai amplu cu titlul Noi și educația coordonat de profesorii Ciobanu Ioana,Gheorghe Veronica,Marin Nicoleta, Paraschiv Nicoleta, Gheorghe Oana,Lungu Tudora, Prahoveanu Ioana, Postelnicu Mihaela, Știucă Izabela. De menționat că participarea elevilor a fost remarcabilă și extrem de diversă: prezentări multimedia ,eseuri, recitaluri de poezie,expoziții.
Proiecția filmului Fluturii sunt liberi , vizionări de filme documentare cu titlul E bine să fii cool! pe tema siguranței pe internet urmate de dezbateri, vizite la Biblioteca Județeană, ateliere de creație plastică și literară sunt alte activități la care caroliștii, elevi și dascăli au participat în 5 octombrie.
Ziua dedicată Educației a fost o zi plină de dinamism și entuziasm în care i- am descoperit pe boboci iar cei mai mari și-au validat aptitudinile ne-a mărturisit d-na director Adriana Dima.
Şcoala are o semnificaţie mai profundă, ea inundă graniţele betonate ale unei instituţii şi se întrepătrunde cu viaţa. Şcoala pentru orice elev reprezintă un mod de viaţă, este cuvântul care guvernează universul adolescentin, este instituţia unde ne petrecem majoritatea timpului un citat pe care elevii de la Carol au dorit să-l comenteze.
Nelson Mandela spunea că educația este cea mai bună armă pentru a schimba lumea aceasta va fi tema de reflecție pentru următoarele activități ce se vor desfășura pe tot parcursul anului la Colegiul Comercial Carol I.
  
jooble.org