Italia, România şi Ucraina – marile câştigătoare la Festivalul Internaţional Dan Spătaru

Italia, România şi Ucraina – marile câştigătoare la Festivalul Internaţional Dan Spătaru(1318)


O nouă ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică Uşoară Dan Spătaru s-a încheiat cu succes. Ultima seară a fost dedicată Galei Laureaţilor, unde câştigătorii au primit distincţiile binemeritate. Podiumul a fost ocupat de Italia, Ucraina şi România, iar marele trofeu a ajuns, ca şi anul trecut, în Italia. Anul acesta, posesorul trofeului este Antonio Marino, un concurent de 33 de ani, profesor de canto în oraşul său, Napoli.

Eliza Nirlu, în vârstă de 23 de ani, din Constanţa a completat lista câştigătorilor, obţinând locul I. Conucurenta a cântat două melodii mai puţine cunoscute publicului – “Iubirea noastră nu are apus” de Titel Popovici şi Eliza Florescu şi “Cine sunt eu?” de Camelia Dăscălescu şi Roxana Popescu. Vocea suavă şi interpretarea plină de pasiune şi senzualitate au convins juriul să-i ofere premiul I. Locul II a fost ocupat de Valeria Papish din Ucraina, o tânără de 22 de ani care a cucerit inimile publicului şi ale membrilor juriului cu melodiile “Namaliyiy Tobi” din repertoriul internaţional şi “Să cântăm chitara mea” de Temistocle Popa şi Mircea Block. Locul III al podiumului a fost cucerit tot de un italian, Alessio Paddeu, în vârstă de 33 de ani, concurent frecvent la festivalurile din România şi concursurile din Italia. “E poi”, din repertoriul internaţional şi “Nicio lacrimă” de Ion Cristinoiu şi Mihai Dumbravă au fost piesele câştigătoare pentru italian.
Lista premiilor a fost completată cu premiile speciale. Premiul orchestrei “Ionel Tudor” a fost câştigat de Giuseppe Torrente din Italia, premiul revistei “Actualitatea Muzicală” i-a revenit lui Cristian Prăjescu din Roman, premiul “Zsolt Kerestely” i-a fost acordat de maestru Mirunei Buză din Botoşani. Şi Elena Frâncu, cetăţean de onoare al Medgidia a oferit un premiu Ioanei Gherghina din Bucureşti. Premiul “Cornel Fugaru” a fost câştigat de Adriana Gavrilă din Călăraşi, premiul oferit de Asociaţia Naţională a Caselor de Cultură ale Sindicatelor din România i-a revenit Polinei Chusovitina din Federaţia Rusă. Premiul publicului, stabilit în urma votului spectatorilor prezenţi în sală a fost câştigat de Emilian Nechifor din Iaşi. Şi organizatorii au oferit un premiu, premiu care i-a fost acordat lui Alexandru Tărâţeanu din Ucraina, student la Iaşi.
După Gală, Nico a oferit un recital de excepţie, o voce extraordinară care a fost aplaudată îndelung de publicul din Medgidia. “Simply de Best” a fost piesa cu care artista a închis recitalul, un succes internaţional şi o voce senzaţională – Nico a câştigat inimile spectatorilor din sală.
 Juriul a fost format anul acesta din Sida Spătaru, Andreea Andrei, Titus Andrei, Daniela Daniel, Ionuţ Dulgheriu, Voicu Enăchescu, Stela Enache, Eniko Georgescu, Ioan Cristea, Zsolt Kerestely şi Adrian Romcescu. Mulţumiri tuturor membrilor juriului, care an de an sunt alături în desfășurarea acestui festival dedicat lui Dan Spătaru, prin care se promovează muzica uşoară şi se onorează memoria marelui artist.
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri