Procuror DNA urmărit penal(936)


Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au admis vineri cererea Parchetului General de redeschidere a urmăririi penale față de procurorul Lucian Papici.

"În baza art.335 alin. 4 C.pr.pen., confirmă redeschiderea urmăririi penale în dosarul nr. 118/D/P/2012 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție — D.I.I.C.O.T. — Serviciul Teritorial Timișoara față de numiții Fazakas Roxana, Mirea Florin Alexandru și Boureanu Cristian Dan sub aspectul infracțiunilor prevăzute de art. 367 C.pen. și art. 211 C.pen., precum și în dosarul nr. 2/D/P/2010 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție — D.I.I.C.O.T. — Serviciul Teritorial Hunedoara față de numiții Papici Lucian Gheorghe și Andrei Horațiu Ciprian sub aspectul infracțiunilor prevăzute de art. 302 alin. 2 C.pen. (fost art. 19 alin. 1 din Legea nr. 51/1991) și art. 365 C.pen. (fost art. 46 din Legea nr. 161/2003), dispusă prin ordonanța nr. 2303/C/2015 din 2 septembrie 2015 emisă de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție", se arată în decizia Curții Supreme.

Primul dosar, instrumentat de DIICOT Timișoara, a fost redeschis pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și trafic de minori.

Presa a relatat că în acest dosar au fost efectuate cercetări privind traficul de persoane și viza o rețea de proxenetism care opera într-un bar din Timișoara, deținut de un văr al lui Lucian Papici, și în care este implicată și Fazakas Roxana, denumită "Barbie de România".

Surse judiciare au declarat pentru AGERPRES că, în al doilea dosar, instrumentat de DIICOT Hunedoara, procurorii au trimis în judecată 43 de persoane, acuzate că au folosit softuri de interceptare pentru telefoanele mobile, în care erau implicați magistrați, avocați și oameni de afaceri.

Unul dintre inculpații din acest dosar, Aurel Puică, i-a cumpărat soției sale un telefon mobil, care avea instalat un soft de spionare, denumit FlexiSpy, prin care erau urmărite mesajele tip SMS și care permitea localizarea telefonului prin GPS.

Soția lui Aurel Puică a vândut telefonul altei persoane, care l-a rândul ei a vândut mobilul lui Papici, acesta din urmă făcându-l cadou soției sale.

La acea vreme, procurorii DIICOT Hunedoara au decis neînceperea urmăririi penale împotriva lui Papici, pe motiv că acesta nu știa că telefonul avea instalat acel soft. 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri