Cursurile unui liceu din Techirghiol, suspendate după ce sălile s-au umplut de purici(581)


Cursurile Liceului "Emil Racoviţă" din Techirghiol, judeţul Constanţa, au fost suspendate, marţi după-amiază, după ce sălile de clasă s-au umplut de purici, conducerea unităţii luând decizia de a-i trimite acasă pe elevi şi profesori pentru a se face dezinsecţia clădirii.

Potrivit conducerii Liceului "Emil Racoviţă" din Techirghiol, două profesoare care aveau cursuri, marţi după-amiază, au observat că mai mulţi elevi acuzau mâncărimi de piele şi au văzut apoi că sălile de clasă se umpluseră de purici, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Am fost anunţat de doamnele profesoare că în mai multe săli de clasă au apărut purici şi, după ce am constatat la faţa locului, am luat decizia să suspendăm cursurile pentru efectuarea dezinsecţiei. Aceasta este aproape gata, iar mâine (miercuri - n.r.) elevii vor reveni la ore", a precizat directorului şcolii, Mihai Coiciu.

La Liceul "Emil Racoviţă" elevii învaţă în două serii, iar în momentul respectiv în clădire se aflau aproximativ 400 de copii. Aceştia urmează ca, până la sfârşitul săptămânii, să recupereze orele pierdute.

Deocamdată, nu se ştie cum au ajuns insectele în sălile de clasă, dar se presupune că unul sau mai mulţi elevi ar fi intrat într-o magazie, de unde au purtat puricii în şcoală. 

OMD MAMAIA CONSTANTAjooble.org ziare, stiri