Medici după gratii!(1347)


În urma percheziţiilor de ieri, desfăşurate de poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T.- Structura Centrală, au fost reţinute 13 persoane, iar pe numele a 5 membri ai grupării s-a dispus măsura controlului judiciar.

Printre  aceștia se numără dr. Muja Eugenia, dr. Elena Dumea, ambele de la Spitalul de Boli Infectioase, dr. Mihaela Irina Mataranga, asistenta Alina Dragu, farmacista Baciu Andreea si Niculescu Cozeti, șef serviciu CJAS Constanța. toi sunt din Constanța. Mihaela Vrânceanu, directorul adjunct al CJAS, este cercetată sub control judiciar.

Reamintim că ieri dimineaţă, poliţiştii şi procurorii au desfăşurat 59 de percheziţii pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Brăila, Constanţa şi Vrancea, la membrii unei reţele infracţionale, reprezentanţi ai mai multor societăţi comerciale de pe raza judeţelor Brăila şi Constanţa.

Aceştia ar fi întocmit şi decontat prescripţii medicale fictive pentru medicamente folosite în tratarea de boli incurabile, cu preţ de vânzare foarte ridicat, pe numele rudelor apropiate, iar după introducerea cardului de sănătate, aceştia ar fi eliberat prescripţii medicale pe numele unor minori cu handicap psihic, majoritatea aflaţi în plasament social.

În continuare, activităţile continuă, urmând a mai fi ridicate, de la societăţile comerciale vizate, documente ce pot constitui mijloace materiale de probă.

Gruparea infracţională, din care fac parte 25 de membri, ar fi decontat, în mod fraudulos, în perioada 2011-2015, sume importante de bani din Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate. Valoarea prejudiciului estimat până în prezent se ridică la 9.000.000 lei.

La acţiunea de ieri au participat peste 300 de poliţişti din cadrul unităţilor centrale şi teritoriale ale Inspectoratului General al Poliţiei Române, ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie şi jandarmi. Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al S.R.I.. 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri