Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța

Precizări privind ridicarea cardurilor aflate la sediul CAS Constanța(660)


Având în vedere că de la 1 septembrie 2015, cardul național de sănătate a devenit unicul instrument de validare și decontare a serviciilor medicale în sistemul public de sănătate pentru asigurații ale căror carduri au fost emise, Casa de Asigurări de Sănătate Constanța, prin reprezentantul său legal Președinte – Director general jr. Dragoș Poteleanu, face următoarele precizări :

Asiguraţii care nu au intrat încă în posesia cardului pot să verifice dacă li s-a emis acest document prin accesarea serviciului pus la dispoziţie de CAS Constanța la adresa http://www.casan.ro/casct/page/verificare-asigurat.html sau se pot adresa casei de asigurări de sănătate pentru verificare şi, după caz, eliberarea cardului de sănătate.

Dacă apar în sistem cu card emis, însă nu au intrat în posesia acestuia, asigurații trebuie să se adreseze instituției pentru a afla dacă instrumentul electronic se află sediul CAS.

Reamintim că CN Poșta Română S.A a returnat Casei de Asigurări de Sănătate Constanța 44324 carduri, din care 14999 au fost predate medicilor de familie, iar 13501 asiguraților. În acest moment, mai sunt la sediul instituției 15824 de carduri naționale de sănătate.

Pentru a veni în sprijinul asiguraților aflați în situația descrisă mai sus, programul biroului de eliberare carduri al CAS Constanța a fost prelungit în perioada 1 – 8 septembrie, perioadă în care, 350 de asigurați au venit să-și ridice cardurile aflate la sediul nostru.

Asigurații care nu au primit cardul national prin serviciile poștale, prin medicii de familie și nici nu îl găsesc la sediul instituției noastre, pot depune adrese de sesizare a acestor aspecte, pentru a se face verificări la CN Poșta Română S.A. Sesizările, însoțite de o copie a actului de identitate, se depun la etajul 1, camera 11.

Procesul de eliberare a cardurilor aflate la sediul CAS Constanța este continuu. Eliberarea acestora poate fi solicitată de luni până joi între orele 08.00 – 16.30 și vineri între orele 08.00 - 14.00. 

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri