Monseniorul Ieronim Iacob, despre americani și un copac tăiat din zona peninsulară

Monseniorul Ieronim Iacob, despre americani și un copac tăiat din zona peninsulară(752)


Ieronim Iacob, Monseniorul Bazilicii "Sfântul Anton de Padova", amplasate chiar în zona Peninsulară,  a postat pe Facebook, zilele trecute, câteva gânduri despre fimul american care se toarnă în aceste zile în zona peninsulară. Redăm mai jos mesajul:

Pe str. Titulescu din Constanța e zarvă mare. Se fac pregătiri pentru turnarea unui film. Dacă am înțeles eu bine, ar fi vorba de o producție americană. Concret, de circa o săptămână strada a fost pavoazată cu cele mai ciudate gunoaie (unele neaoșe, altele cu firmă italienească!)… și corturi tip „groapa de gunoi”... Toate acestea, sunt păzite cu strășnicie, zi și noapte, de mai multe firme de pază. Și polițiștii, care nu treceau prin zonă nici să-i pici cu ceară, au devenit ceva mai hărnicuți… După cât mă duce pe mine capul, acțiunea filmului ar trebui să contemple o societate în disoluție, o criză de amploare…
Nici că se putea alege un loc mai bun pentru un astfel de scenariu: de 25 de ani, edilii Constanței, prin crasa lor nepăsare, au transformat Peninsula (marea majoritate a clădirilor!) într-un peisaj vrednic de astfel de filme.
Pe strada cu pricina exista și un copac, un dud – falnic și sănătos, situat la colțul căminului Seminarului Ortodox. Pentru că strica scenariul apocaliptic, probabil, dudul a căzut zilele trecute sub drujba harnică a unor lucrători ai primăriei. Sunt curios să văd de-or avea bunul simț să planteze ceva în locul respectiv, după terminarea evenimentului care va imortaliza, pentru istorie, situația dezastruoasă a clădirilor din Peninsulă. 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri