Băsescu: ”În timpul crizei, în timpul Guvernului Boc s-au investit cu 20 la sută mai mult decât anul acesta, când lui Ponta îi duduie economia în cap cum îi duduia lui Tăriceanu în 2008”(782)


Traian Băsescu susţine că în România creşterea economică este generată de consum, şi nu de investiţii, şi că premierului Victor Ponta "îi duduie economia în cap cum îi duduia lui Tăriceanu în 2008", iar noul Cod Fiscal loveşte în micii întreprinzători, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a fost întrebat, sâmbătă, la Şcoala de Vară a PMP de la Mamaia, de către unul dintre participanţi, care este părerea sa despre situaţia economică a României.

"România are o creştere economică, din păcate nu este generată de investiţii, este generată de creşterea consumului. Este o creştere care acum este suportabilă, dar e o creştere majorată, bazată pe consum, ne va duce la situaţia în care am ajuns în 2009, 2010, pentru că nu este o creştere bazată pe investiţii. Uitaţi-vă la bugetul pentru investiţii: a fost diminuat drastic, la Ministerul Transporturilor s-a luat un miliard de lei", a afirmat Traian Băsescu.

El a spus că România înregistrează cel mai scăzut nivel al investiţiilor din ultimii 10 ani.

"Dacă vrem o creştere durabilă care să facă bine cetăţenilor şi care să crească competitivitatea economică nu putem face decât revenind la investiţii. În acest an, România are cel mai scăzut nivel al investiţiilor din ultimii zece ani. În timpul crizei, în timpul Guvernului Boc s-au investit cu 20 la sută mai mult decât anul acesta, când lui Ponta îi duduie economia în cap cum îi duduia lui Tăriceanu în 2008. Diagnosticul meu este că trebuie revenit la creşterea economică prin investiţii şi nu prin stimularea excesivă a consumului", a explicat fostul preşedinte.

El a susţinut că noul Cod Fiscal loveşte în micii întreprinzători.

"Acest mult-discutat Cod Fiscal, să vă uitaţi cu atenţie cât loveşte în micii întreprinzători, este neiertător, ca şi cum ar fi vrut să distrugă, spre exemplu, persoanele fizice autorizate cărora le creşte fiscalitatea. Cred că va trebui să-i apăraţi, pentru că persoanele fizice autorizate sunt oameni care şi-au luat viaţa în mâinile proprii şi nu aşteaptă de la stat. Or, o creştere de fiscalitate pe această zonă este chiar împotriva spiritului antreprenorial", a susţinut Traian Băsescu.

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri