Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
Campania „Iubește Marea” la final. Câteva sute de constănțeni s-au implicat în seria celor 5 evenimente organizate de Asociația Civică pentru Constanța

Campania „Iubește Marea” la final. Câteva sute de constănțeni s-au implicat în seria celor 5 evenimente organizate de Asociația Civică pentru Constanța(797)


Asociația Civică pentru Constanța a oferit constănțenilor de toate vârstele momente de neuitat în cadrul campaniei „Iubește Marea”, al cărei ultim episod din această vară s-a petrecut vineri, 28 august, pe velierul Adornate.

Campania „Iubește Marea” inițiată de Asociația Civică pentru Constanța, în parteneriat cu Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, a debutat pe 11 iulie 2015 cu o tombolă pe tema „Marinar pentru o zi”. Câștigătorii tombolei au primit cadou o ieșire în larg pe velierul Adornate, pentru a descoperi, într-o experiență unică, tainele navigaţiei cu pânze pe Marea Neagră.
Pe 25 iulie, în cadrul aceleiași campanii, bloggerii constănțeni ne-au arătat că iubesc nu numai scrisul, ci și marea, îmbarcându-se la bordul velierului pentru câteva activități marinărești: cățăratul pe catarge, întinsul velelor, stăpânirea cârmei, amarajul și navigarea cu motor. Bloggerii au profitat de o zi de sfârșit de vară pentru a-și găsi surse de inspirație, admirând peisajele oferite de Mărea Negră, meduzele uriașe care înotau în jurul velierului, dar şi observând Portul Constanţa şi litoralul românesc.
A venit data de 30 iulie, când organizatorii campaniei „Iubește marea” au lansat un concurs de fotografie pentru toți amatorii de peisaje marine, intitulat „Marea prin ochii tăi”. Fotografiile câștigătorilor au fost expuse pe faleză pe 15 august, pentru a putea fi admirate de constănțeni și de toți participanții la festivitățile organizate de Ziua Marinei. Câștigătorilor concursului de fotografie le-a fost oferită, pe lângă aparate de fotografiat și alte cadouri, și o plimbare pe velierul Adornate, însoțiți de cineva drag, pentru a putea admira de foarte aproape ceea ce au fotografiat cu plăcere pentru concurs.
Pe 6 august, campania „Iubește marea” a oferit unui grup de 15 tineri de la Fundația Baylor Marea Neagră și însoțitorilor acestora o expediție pe Adornate pentru o inițiere în secretele navigației. Copiii s-au bucurat să descopere meseria de marinar făcând noduri marinărești, concursuri de desen pe teme marine, inițierea în bazele navigației, a manevrelor de ridicare a ancorei și de acostare în port.
Pe 28 august, 15 tineri cu rezultate deosebite la învățătură din cadrul centrelor de plasament coordonate de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța au fost invitați la rândul lor la bordul Adornate în cadrul Campaniei „Iubește Marea”. Echipajul velierului Adornate, reprezentanţii Academiei Navale dar şi membrii asociaţiei au răspuns întrebărilor copiilor despre avantajele și constrângerile meseriei de navigator, au povestit momente amuzante din meseria de marinar și i-au ajutat să descopere câteva din bazele practice ale acestei meserii.
Campania „Iubește marea” a avut două componente: una de divertisment, prin care o parte a societăţii civile constănţene a fost invitată să experimenteze momente inedite la bordul velierului Adornate şi să descopere frumuseţea croazierelor pe mare, promovand altfel litoralul românesc, marea şi oraşul Constanţa. Cea de-a doua, educativă, având drept scop promovarea marinăriei ca disciplină vocaţională în rândul tinerilor aflați în punctul de a alege o carieră. 

Despre Asociaţia Civică pentru Constanţa

Înfiinţată în iunie 2014, Asociaţia Civică pentru Constanţa are ca scop promovarea valorilor naţionale, a responsabilităţii civice, consolidarea valorilor democratice la nivel local şi la nivel naţional, promovarea angajării civice şi a dezvoltării educaţiei civice.
Printre obiectivele Asociaţiei Civice pentru Constanţa se află conceperea şi dezvoltarea de proiecte privind încurajarea vieţii economice luând în considerare noi forme de muncă şi de dezvoltare a comunităţii.
Prin statutul său, Asociaţia încurajează iniţiativele care oferă oportunităţi pentru voluntariat, muncă în folosul comunităţii şi ajutor reciproc pentru toate vârstele şi grupurile sociale.

  

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri