Cum își riscă viața zilnic sute de constănțeni. APEL pentru înființarea unei treceri de pietoni

Cum își riscă viața zilnic sute de constănțeni. APEL pentru înființarea unei treceri de pietoni(2366)


În fiecare zi, sute de persoane își riscă viața. Nu pentru că așa vor, ci pentru că sunt nevoiți.

Se întâmplă pe bulevadrul Aurel Vlaicu din municipiul Constanța, în dreptul centrelor comerciale Histria și Eden. Aici, Regia Autonomă de Transport în Comun Constanța a avut buna intenția de a înființa o stație. Necesară, de altfel, atât pentru persoanele care lucrează în zonă, cât și pentru miile de cumpărători care trec pragul zilnic.

Toate bune și frumoase, cu excepția faptului că nu există o trecere de pietoni în dreptul stației. Cea mai apropiată se află la circa doi kilometri. Să fim serioși: niciun angajat, niciun cumpărător nu va parcurge această distanță, dus-întors, ci va prefera să-și facă loc prin traficul infernal de pe șosea, cu speranța că nu i se va întâmpla nimic.

În aceste condiții, mai multe persoane care muncesc în zonă au cerut imperios autorităților înființarea unei treceri de pietoni. Cererea lor a fost preluată de Asociația Constanța Ia Atitudine și a fost prezentată autorităților. ”Este nevoie de o trecere de pietoni dacă luăm în considerare faptul că cele două centre comerciale cu mii de clienți zilnic, că acolo lucrează zeci de angajați și că mulți dintre aceștia vin la cumpărături și la serviciu cu mijloacele de transport în comun. Stația RATC este amplasată peste drum de centrele comerciale și pe o zonă de aproximativ doi kiolmetri nu există nicio trecere de pietoni. Oamenii sunt practic obligați să traverseze neregulamentar. Precizez că în urmă cu câteva luni în zonă a avut loc un accident mortal, un pieton care traversa neregulamentar fiind spulberat de o șoferul unei mașini. În plus, accidente soldate fără victime omenești sunt la ordinea zilei, potrivit comercianților din cele două centre comerciale”, a precizat Andrei George Popescu, președintele ACIA.

Încheiem cu o statistică a Poliției Române: una din 620 de traversări ilegale este fatală. Și cu o întrebare retorică: nu e mai bine să punem mai presus viața oamenilor decât viteza de deplasare a autoturismelor?

  

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri