Reparații la unitățile de învățământ din Medgidia - investiție de 900.000 lei(732)


Începerea anului școlar aduce elevilor condiții mai bune în unitățile de învățământ din Medgidia. Se vor executa lucrări de reabilitare atât la terenurile de sport cât și la clădirile instituțiilor, pentru a oferi elevilor și cadrelor diactice un mediu sigur și confortabil în desfășurarea activităților și procesului de învățământ.

În investiție sunt incluse terenurile de sport a șase școli și trei licee, mai exact Școala Gimnazială „I. L Caragiale”, Școala Gimnazială „Spiru Haret”, Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu”, Școala Gimnazială „Lucian Grigorescu”, Școala Gimnazială „Mircea Dragomirescu”, Școala Primară „Ion Prodan” din Valea Dacilor, Colegiul Tehnic „Nicolae Titulescu”, Liceul Tehnologic „Dragomir Hurmuzescu” și Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu”. Este vorba despre 10.714 mp de teren, pentru care s-a alocat suma de aproximativ 600.000 lei.
În același timp, există lucrări de reparații de strictă necesitate care trebuie făcute la mai multe unități de învățământ din Medgidia și Valea Dacilor. Pentru acestea s-a alocat suma de 300.000 lei și implică lucrări la grădinițe, școli și licee. Mai exact este vorba despre Grădiniţa nr. Bilingvă, unde se va face branşament la reţeaua de gaze, Grădinița nr. 3, unde se vor face reparații la acoperiș, instalația termică de la subsol și la împrejmuirea laturii de S – V. La Grădinița „Ion Creangă” se va procura și instala un lift pentru alimente, investiție necesară pentru unitatea cu program prelungit. Grădinița nr. 7 va beneficia de reparații la acoperiș și la fațadă, Grădinița nr. 8 de reparații la tâmplăria interioară. În același timp, la Grădinița nr. 9 se vor repara pardoselile și se va monta gresie în vestiare, la grădinița nr. 10 și cea din Valea Dacilor se va reabilita împrejmuirea, iar la Grădinița nr. 11 se vor face reparații la acoperiș. În ceea ce privește școlile generale, se vor face lucrări de reparație a împrejmuirii laturii de S – E și a hidroizolației corpului de legătură la Școala Gimnazială „Spiru Haret”. Lucrări de reabilitare se vor face și la Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu”, la tâmplăria interioră și la grupurile sanitare, precum și la școlile „Lucian Grigorescu” și „Mircea Dragomirescu”, unde se va repara acoperișul, respectiv tabloul electric și instalația electrică. Totodată, Școala Primară „Ion Prodan” va beneficia de reparații la spațiul de depozitat lemne de foc.
Și două licee din Medgidia sunt incluse în această amplă investiție, mai exact Colegiul Tehnic „Nicolae Titulescu”, unde se vor face reparații la pardoselile din parchet și la tencuiala de pe fațada Sud și la Liceul Tehnologic „Dragomir Hurmuzescu”, unde se va repara acoperișul și sistemul pluvial.
Toate aceste investiții în unitățile de învățământ din oraș însumează 900.000 lei.

  

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri