Sprijin pentru Spitalul de Pneumoftiziologie Palazu Mare

Sprijin pentru Spitalul de Pneumoftiziologie Palazu Mare(1410)


Asociatia “Sofya Tomitana” a organizat vineri la Constanta o licitatie de tablouri pentru strangerea de fonduri destinate proiectului de reamenajare si dotare a Sectiei de Pediatrie a Spitalului de Pneumoftiziologie Palazu Mare. La evenimentul care a strans impreuna peste 100 de persoane s-au licitat atat lucrari donate de artisti ai Uniunii Artistilor Plastici, cat si desene si picturi realizate de copii. Timp de mai bine de 3 ore, invitatii s-au intrecut sa-si adjudece tablourile spre bucuria copiilor prezenti care au avut ocazia sa isi testeze pentru prima data publicul.
Saptamanal, la sectia de Pediatrie a Spitalului de Pneumoftiziologie Palazu Mare, un copil este diagnosticat cu tuberculoza. Cladirea in care fuctioneaza spitalul are o vechime de aproape 100 de ani si necesita lucrari ample de reamenajare. Din cauza lipsei de fonduri pentru investitii cu care spitalul s-a confruntat in ultimii ani, in momentul de fata sistemul de termoficare al cladirii nu mai este functional ceea ce face, ca de multe ori parintii sa refuze internarea copiilor aici. In plus, lipsesc dotari pentru amenajarea salii de mese si a unui loc de joaca care sa respecte standardele de siguranta. Spitalul este singurul din SE Romaniei care trateaza copii cu afectiuni pulmonare. In primul semestru al acestui an copii au fost internati aici cu diverse afectiuni pulmonare 258 de copii.


“Este prima data cand implicam societatea civila in demersurile noastre. Este o initiativa foarte binevenita pentru ca atunci cand vine vorba de copii, nu este suficient sa le asiguram medicamentele. Copii acestia raman spitalizati in medie peste o luna de zile si au nevoie de aceleasi lucruri pe care si le doreste orice copil. “ a declarat Elena Dantes, seful Sectiei de Pediatrie a Spitalului de Pneumoftiziologie.


La evenimentul de vineri au fost prezenti reprezentantii conducerii spitalului: dr.Erdin Borgazi-Managerul Spitalului, dr Elena Dantes-director medical si dr.Elena Dumitrache-sefa sectiei de pediatrie. “ Evenimentul de vineri a fost doar primul pas pentru ca intentionam sa continuam sa atragem si alte finantari in asa fel incat sa putem duce la bun sfarsit proiectul pe care l-am inceput. Oricine poate sprijini cauza noastra si a copiilor internati aici prin directionarea a 2% din impozitul pe venit in cazul persoanelor fizice sau a 20% din impozitul pe profit pentru companii”, a declarat dr. Adriana Campeanu –presedinte al Asociatiei Sofya Tomitana.

  

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri