
Cine și de ce l-a scos din sărite pe Radu Mazăre(1432)
Când se enervează, Radu Mazăre tună și fulgeră. Știu asta apropiații lui, iar acum o știe și o femeie de etnie rromă din cartierul Henri Coandă. Aceasta a profitat de prezența primarului, care însoțea o delegație româno-franceză, căreia îi arăta grija pe care o poartă persoanelor defavorizate.
Femeia s-a apropiat de Mazăre, cu câteva hârtii în mână, și i-a cerut să îi reducă factura la curent electric. Gestul l-a enervat foarte tare pe primar, care a țipat la femeie. I-a spus că acestea sunt regulile, că destul îl ceartă ceilalți constănțeni pentru că a cheltuit o mulțime de bani cu acest cartier și a amenințat-o că, dacă nu încetează, o dă afară. Femeia a încercat să-i spună primarului că are o fată cu probleme grave de sănătate, care face pe ea. ”Și ce să fac eu? Cine să-ți plătească curentul?”, a spus edilul. Acesta i-a spus femeii, iritat, să se gospodărească. Femeia a fost trasă deoparte și și-a cerut scuze primarului, căruia nu a mai apucat să-i arate hârtiile pe care i le adusese. ”Dacă știam că vă enervați așa, nu vă mai întrebam nimic”, a spus ea. Mazăre a fost de acord cu ea.
Cu câteva minute înainte, Radu Mazăre le prezentase unor primari din Franța și România, dar și președinți de consilii județene, ce realizare minunată este cartierul Henri Coandă și cum, în ciuda faptului că aici stau oameni cu o condiție și o cultură sub medie, rata infracționalității este una dintre cele mai mici din oraș.
Tot el le-a mai spus și faptul că există trei tipuri de repartiții. Cei foarte săraci nu plătesc nici chirie, nici utilități. Cei care au un anumit nivel al veniturilor plătesc numai chirie, iar peste o anumită sumă a veniturilor beneficiarii plătesc atât chirie, cât și utilitățile. Criteriile pentru a putea închiria o locuință în Henri Coandă și pentru stabilirea nivelului în care se încadrează chiriașii sunt stabilite de o comisie a primăriei.
Proiectul continuă: va avea peste 5.000 de locuri
În ciuda acestei nemulțumiri, dar și a opoziției unor constănțeni care au locuințe în imediata aproapiere a campusului Henri Coandă, proiectul continuă. Până în prezent sunt construite 14 blocuri, iar aici locuiesc circa 2.000 de persoane. În maximum trei săptămâni mai sunt gata patru blocuri, unde vor sta 600 de constănțeni. A doua etapă începe undeva în toamnă. „După finalizarea celei de-a doua etape vom avea aici peste 5.000 de oameni. Va trebui să dublăm personalul administrativ. În scurt timp vom da drumul şi cabinetului medical. Vom face şi locuri de joacă, şi terenuri de sport. Pentru prima etapă, costurile s-au ridicat la aproximativ zece milioane de euro”, a precizat Radu Mazăre.
Articole recomandate
TULCEA: Doar zece tichete de grădiniță eliberate în două luni!

POVESTEA POMULUI DE IARNĂ PLECAT ÎN AMERICA

AMINTIRI DIN CARTIERUL DE CARTON DIN MEDGIDIA

Ce se întâmplă când un iPhone 6 îți cade pe jos

Pentru afacerile mici din mediul rural, 27.000 euro
