Recomandări de vacanță ale poliției(689)


Poliţiştii din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul I.P.J. Constanţa alături de poliţiştii Serviciului Ordine publică şi cei ai Poliţiei staţiunii Eforie continuă seria activităţilor preventive de informare a turiştilor aflaţi pe litoral, finalizând activitatea în Tabăra pentru copii New Paradise din Staţiunea Eforie Sud. Activităţile cu caracter preventiv se circumscriu Planulului de acţiune Litoral2015, al campaniei „Fii cu ochii pe bunurile tale” şi „BBrăţara de Vacanţă”. 

Recomandările poliţiştilor se rezumă la următoarele aspecte:

- Când aţi ajuns la destinaţie, nu lăsaţi bagajele nesupravegheate , nu lăsaţipe plajă, lucruri de valoare (telefoane, aparate/camere de fotografiat/filmat etc.),păstraţi mereu în raza vizuală, pentru supraveghere, locul în care aţi lăsat bunurile personale (şezlongul/prosopul/cearceaful). - Încercaţi să lăsaţi întotdeauna o persoană de încredere la locul respectiv,nu lăsaţi în interiorul maşinii bunuri de valoare (bagaje, poşete, obiecte deîmbrăcăminte, casetofoane, aparate foto, telefoane mobile etc.). Acestea sunttentante pentru hoţi. 

- Supravegheaţi-vă în permanenţă copilul, pe plajă, în zonele aglomerate. (Câteva clipe de neatenţie sunt suficiente ca acesta să se rătăcească ori să seaccidenteze), asiguraţi-vă că ştie numele şi numărul de telefon al părinţilor. Învăţaţi-l că, dacă se pierde de dumneavoastră, trebuie să rămână în zona undev-a văzut ultima dată şi să apeleze la un poliţist sau la un adult însoţit de uncopil.

- Copiii să nu intre în discuţie cu persoane necunoscute, să nu se deplaseze după lăsarea întunericului sau să se joace în locuri virane, izolate, să evitegrupurile de cerşetori, persoane aflate în stare de ebrietate sau vagabonzi.

- Nu mergeţi pe plajă sau la piscină cu bijuterii ! Puteţi fi uşor deposedaţi de ele. 

- Supravegheaţi-vă în permanenţă copilul, pe plajă, în zonele aglomerate. (Câteva clipe de neatenţie sunt suficiente ca acesta să se rătăcească ori să seaccidenteze), asiguraţi-vă că ştie numele şi numărul de telefon al părinţilor. Învăţaţi-l că, dacă se pierde de dumneavoastră, trebuie să rămână în zona undev-a văzut ultima dată şi să apeleze la un poliţist sau la un adult însoţit de un copil.

- Copiii să nu intre în discuţie cu persoane necunoscute, să nu se deplasezedupă lăsarea întunericului sau să se joace în locuri virane, izolate, să evitegrupurile de cerşetori, persoane aflate în stare de ebrietate sau vagabonzi.- Nu mergeţi pe plajă sau la piscină cu bijuterii ! Puteţi fi uşor deposedaţi de ele. 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri