Jucării de 100.000 de lei, confiscate în portul Constanţa Sud Agigea(943)


Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă existentă în cadrul P.T.F. Constanţa Sud Agigea, controlul unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în judeţul Cluj.

În urma controlului au fost identificate 18 articole reprezentând jucării pentru copii (statui din fibră de sticlă cu personaje din desene animate), susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 100.000 lei dacă ar fi originale care au fost indisponibilizate de către lucrătorii vamali până la finalizarea cercetărilor şi luarea măsurilor ce se impun.

Poliţiştii de frontieră le-au întocmit administratorului societăţii comerciale în cauză, un cetăţean român, cu vârsta de 30 de ani, cu domiciliul în Cluj-Napoca, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri