Echipa  ALIAT, din nou la Vama Veche

Echipa ALIAT, din nou la Vama Veche(815)


Începând de vineri, 31 iulie şi până duminică, 1 august, . Cortul de Chill by ALIAT revine pe plaja din Vama Veche. Este primul an când turiștii din Vamă au la dispoziție un program dedicat de Harm Reduction.
Cortul va fi deschis începand cu ora 10.00 AM, pâna la 4.00 AM, iar responsabilii ALIAT îi vor educa pe turişti despre ce înseamnă să petreci având grijă de sănătatea ta și a celorlalţAstfel ,
     Îți poți evalua consumul de alcool într-un spațiu prietenos, completând Testul AUDIT al Organizației Mondiale a Sănătății. Acesta constă în 10 întrebări despre cantitatea și obiceiurile de consum de alcool într-o zi obișnuită și la ocazii speciale.
     Poți discuta cu specialiștii și voluntarii ALIAT despre ce înseamnă un consum moderat de alcool, care sunt efectele consumului abuziv și ce înseamnă să petreci având grijă de sănătatea ta și a celorlalți.
Noaptea, specialiștii ALIAT vor străbate plaja pentru a identifica persoane aflate la risc și pentru a le oferi sprijin la nevoie.

Cortul de Chill a mai fost prezent în Vama Veche în weekendul prelungit de 1 mai, când peste 1.700 de turiști l-au vizitat, iar peste 120 de persoane au descoperit, în urma evaluării, că au un consum de alcool riscant, nociv sau extrem de nociv pentru sănătatea lor.

„La început, suntem priviți cu suspciune. Dar oamenii descoperă repede că nu ținem predici. Suntem acolo să informăm – ceea ce numim etapa de detectare precoce și de screening – și să reducem riscurile. E o inițiativă care are loc în străinătate de ani de zile și ne mândrim să fim primii care o transformăm într-o tradiție și în România, sperând să devină un model și pentru autorități și alte ONG-uri.”, explică Eugen Hriscu, Director Ştiintific al ALIAT.

”Este al șaptelea an în care susținem echipa ALIAT în programe dedicate promovării consumului responsabil și reducerii efectelor negative asociate unui consum abuziv de alcool. Programul de Harm Reduction este în al treilea an de existență, iar rezultatele foarte bune obținute de 1 mai, tot în Vamă, ne-au demonstrat că turiștii sunt curioși și deschiși atunci când porți o conversație sinceră cu ei.” spune Onno Rombouts, Managing Director HEINEKEN Romania.

 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri