Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța

Valerică, băiatul performant cercetat de DNA, susținut de Mazăre pentru un post în guvern(1342)Valentin Preda, fostul secretar de stat în Ministerul Transporturilor, este susținut de președintele PSD Constanța, Radu Mazăre, pentru un post de consilier în Ministerul Fondurilor Europene.

”Foarte bine. Să ajungă. Eu susțin pe orice până la decizia finală a instanței. Nu este o chestiune pe care să o fi intermendiat-o eu. El se cunoștea cu ministrul... E o chestiune de care am aflat. Are susținerea mea, e adevărat, dar nu e de la mine plecată”, a declarat astăzi Radu Mazăre.

Valentin Preda a devenit celebru după ce Mazăre l-a numit ”Valerică, băiatul performant”.

Preda, vicepreşedinte al filialei municipale Constanţa a PSD, a fost ridicat, la mijlocul lunii februarie, din stradă, de către procurorii DNA, care îl cercetează pentru fapte legate de corupție. Practic, el ar fi obținut două dosare cu informații secrete de la DNA. Preda a primit inițial interdicția de a părăsi localitatea, care a fost însă ridicată în urmă cu câteva zile.


Premierul Ponta l-a demis pe constănțean din funcția pe care o ocupa, de secretar de stat în Ministerul Transporturilor, la scurt timp de la reținerea sa. Reprezentanţii PSD Constanţa au reacționat dur la acțiunea DNA. "Valentin Preda a fost şi este susţinut de către PSD Constanţa în funcţia de ministru secretar de stat, performaţele şi experienţa sa în acest domeniu fiind recunoscute de specialişti la nivel naţional şi internaţional. Reţinerea abuzivă a lui Valentin Preda, din faţa Ministerului Dezvoltării, practic din stradă, aminteşte de practicile poliţiei politice din Germania nazistă sau din Rusia lui Stalin, reţineri abuzive perpetuate de miliţia securistă a lui Traian Băsescu”, a precizat conducerea PSD Constanța, în februarie, printr-un comunicat de presă.

"Vă reamintim că Valentin Preda a reuşit, în perioada mai - decembrie 2012, să deblocheze negocierile cu Comisia Europeană referitoare la proiecte care prevedeau dezvoltarea traseului navigabil pe Dunăre. Experţii Comisiei Europene au apreciat public experienta lui Valentin Preda în domeniul naval, solicitând ca acesta să reprezinte în continuare România în negocierile cu Comisia Europeană. Tot în această perioadă ministrul constănţean a reuşit deblocarea unor fonduri pentru multiple lucrări de infrastructură din România şi finalizarea lucrărilor la autostrada A2 pe tronsonul Cernavodă - Constanţa”, au mai spus colegii de partid ai lui Valentin Preda.

Întrebat despre posibila numire a lui Valentin Preda în funcţia de consilier al ministrului Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, Radu Mazăre a declarat: „Foarte bine, să ajungă (n.r. pe această funţie). Susţin pe oricine până la decizia finală a instanţei. Nu este o chestiune pe care am intermediat-o eu. El se cunoştea deja cu ministrul”.
 

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri