Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
Tratamentul erupţiilor provocate de caniculă

Tratamentul erupţiilor provocate de caniculă(1199)


Căldura excesivă provoacă, în afară de deshidratare, încă o problemă: o afecţiune dermatologică, erupţia pe piele, denumită miliaria. Aceasta se recunoaşte după bubiţe de mici dimensiuni, roşii sau roz, însoţite de durere, usturime şi mâncărimi. Erupţia apare în regiunile corporale acoperite de haine, unde pielea nu este aerisită, fiind răspândită frecvent în rândul copiilor mici, al vârstnicilor şi al persoanelor supraponderale şi obeze. La adulţi, erupţia cutanată de căldură apare în interiorul faldurilor de piele şi în locurile în care hainele produc o fricţiune constantă la nivelul ţesutului cutanat. În cazul copiilor mici, milaria apare pe gât, umeri, piept, în zona axilei, regiunea genitală sau pe cutele cotului.
Tratamentele naturiste recomandate sunt :
Apa rece sărată. Zona afectată se spală bine cu apa cât mai rece, în care se pune sare de mare.
Bicarbonatul de sodiu. Erupţiile se tamponează cu o soluţie preparată din bicarbonat de sodiu şi apă.
Amidonul de porumb. Se rumeneşte o cantitate mică de amidon de porumb în tigaie, ca apoi să se pudreze regiunile afectate cu praful rezultat. Se poate folosi în mod similar şi făină de grâu.
Oţet şi apă. Dacă erupţia este însoţită de mâncărimi şi înţepături, soluţia din oţet şi apă ajută la ameliorarea disconfortului.
 

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri