Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța

12 irakieni şi trei călăuze bulgare, reţinuţi de poliţiştii de frontieră constănţeni(725)


Ieri, în jurul orei 01.15, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Negru Vodă au observat, cu ajutorul sistemului de termoviziune, în apropierea P.T.F. Negru Vodă, un grup de 14 persoane care se deplasa pe jos, la frontiera verde, dinspre R. Bulgaria spre România.

Imediat a fost declanşată o acţiune specifică a Poliţiei de Frontieră, în urma căreia au fost reţinute 14 persoane de sex masculin, care au fost conduse la sediul P.T.F. Negru Vodă pentru cercetări.
În urma verificărilor s-a stabilit că 12 dintre bărbaţi sunt cetăţeni irakieni, doi minori şi 10 adulţi, cu vârste cuprinse între 15 şi 45 de ani, alţi doi fiind cetăţenii bulgari, F.S. şi E.N, de 29 şi 38 de ani.
Grupul de migranţi irakieni a încercat să intre ilegal în România, pe jos, cu scopul declarat de a ajunge în Germania şi Elveţia, fiind călăuziţi de cei doi cetăţeni bulgari.
Extinderea cercetărilor a condus la depistarea unui alte călăuze, un cetăţean bulgar, în vârstă de 31 de ani, care a încercat să intre în România prin P.T.F. Vama Veche, la bordul unui autoturism marca Ford Galaxy înmatriculat în R. Bulgaria.
În urma controlului, în interiorul autoturismului, au fost găsite 2 grame de substanţă vegetală susceptibilă a fi marijuana, care erau ascunse în propriul telefon mobil, în locul acumulatorului.
Poliţiştii de frontieră au întocmit în cauză actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de „intrare în ţară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat”, „trafic de migranţi” şi „complicitate la trafic de migranţi”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 262, alin. 1, art. 263, art. 1 şi 2, respectiv art. 48 raportat la art. 263 din Codul Penal.
Cel de-al treilea cetăţean bulgar, S.I, depistat în P.T.F. Vama Veche, este cercetat şi pentru infracţiunea de „introducere sau scoatere din ţară a drogurilor de risc, fără drept”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 3, alin. 1 din Legea 143/2000 actualizată, fiind sesizat D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanţa.
În cazul de migraţie ilegală, cercetările sunt continuate de poliţiştii de frontieră constănţeni sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de la lângă Tribunalul Constanţa.
La finalizarea cercetărilor, grupul de cetăţeni irakieni va fi predat autorităţilor de frontieră din R. Bulgaria, conform protocolului existent între cele două state.

  

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri