Terasă din Eforie Sud, închisă de ANPC după ce au fost găsite alimente expirate şi muşte în bucătărie(548)


O terasă din Eforie Sud a fost închisă, vineri, de către inspectorii ANPC, după ce au fost găsite alimente expirate şi muşte în bucătărie, prinse de tavan într-un lipici special pentru insecte, iar unitatea respectivă nu avea nici autorizaţie de funcţionare.

Inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, în frunte cu şeful acestei instituţii, au participat, vineri, la un control în Eforie Sud, unde au fost verificate mai multe terase, transmite corespondentul MEDIAFAX.
La una dintre acestea, echipele ANPC au găsit mâncare expirată, pâine şi sarmale mucegăite, muşte prinse de tavanul bucătăriei într-un lipici special pentru insecte şi au decis închiderea unităţii care nu avea nici autorizaţie de funcţionare.

"Mâncare expirată, pâine mucegăită, produse fără elemente de identificare, cornurile cu ciocolată care nu sunt ţinute la temperaturile indicate de producător, ce să vă zic, închidem unitatea. Nici nu mai am cuvinte, aş fi politicos să spun că este o bătaie de joc, încalcă legea flagrant. Închidem unitatea şi nu cred că-i dăm drumul la cum arată şi bucătăria. (…) Aţi văzut că în bucătărie nu aveau perdea, au pus un lipici de prins muşte decât să pună o perdea", a afirmat preşedintele ANPC, Marius Dunca.

El a mai spus că unitatea va fi sancţionată cu o amendă între 10 şi 20 de mii de lei.
Echipele de control au mers apoi la o terasă verificată şi anul trecut şi în care fuseseră găsite nereguli atunci, dar care acum nu mai avea probleme.

"Ştiţi foarte bine că anul trecut am fost împreună aici şi chiar am declarat că mai lipseau doar crocodilii. Uitaţi-vă cum arată acum, condiţii de servire, oamenii cum sunt îmbrăcaţi, calitatea serviciilor, bucătăria foarte curată, şi-au cerut scuze pentru nu ştiau acest aspect de depozitare la temperaturi necorespunzătoare, dar avem un exemplu că se poate şi uitaţi-vă că şi terasa este plină", a mai declarat Marius Dunca.
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri