Peste O TONĂ de precursori de droguri, descoperită în port

Peste O TONĂ de precursori de droguri, descoperită în port(753)


Ieri, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime au identificat şi confiscat în portul Constanţa Sud-Agigea un transport de peste o tonă de pre-precursori de droguri sintetice.

Substanţa chimică a fost descoperită la controlul efectuat de poliţişti împreună cu reprezentanţii Vămii, într-un container sosit din China.

Conform documentelor prezentate în Vamă, containerul trebuia să conţină 13 tone cu detergent, importat de o societate comercială din judeţul Cluj.

Disimulaţi printre sacii cu detergent au fost descoperiţi alţi 40 de saci identici ca formă, însă conţinând pre-precursorii de droguri.

Substanţa descoperită în Portul din Constanţa urma, cel mai probabil, să ajungă în laboratoarele clandestine de fabricare a drogurilor sintetice ce funcţionează pe teritoriul olandez.

Conform specialiştilor de la Institutul Olandez de Cercetare, dintr-o tonă de pre-precursori se obţin, după supunerea succesivă a substanţei unor procedee chimice, aproximativ 3,6 milioane comprimate de Ecstasy, valoarea unui comprimat vândut în România la 50-60 lei. 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri