Dobrogea ar putea fi a noua regiune a României, dar nimic nu este bătut în cuie

Dobrogea ar putea fi a noua regiune a României, dar nimic nu este bătut în cuie(646)


Vicepremierul Liviu Dragnea, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a declarat ieri că Dobrogea ar putea fi a noua regiune a României, dar că nimic nu a fost încă decis.

Acesta a explicat care sunt argumentele necesare pentru crearea de regiuni. „Susţinem regiuni destul de mari, pentru a avea în interior resurse şi forţă de muncă cu cât mai multe specializări, cât mai multe etnii, pentru a stimula interacţiunile umane. O regiune trebuie să aibă cursuri de apă şi suficiente conexiuni de transport, cât mai diversificat, suficiente resurse umane, naturale, ca să se poată dezvolta. Dobrogea îndeplineşte toate aceste criterii”, a precizat Dragnea.

Acesta a mai spus că Dobrogea ar avea suficiente şanse să devină o regiune de sine stătătoare mai ales că are ieşire la mare, are unul dintre cele mai mari porturi din Europa şi multe alte argumente de ordin economic, social.

„Sper să convingem şi Comisia Europeană pentru modelul de regionalizare 8 plus 1. Repet, există toate argumentele pentru susţinerea acestui model”, a mai spus Dragnea.

Totuşi, nimic nu e sigur. El a precizat că e mai bine să măsoarea de o sută, de o mie de ori şi să deseneze regiunile o singură dată, dar bine, pentru că regiunile vor dura zeci de ani.

Vicepremierul Liviu Dragnea a participat, astăzi, la cea de-a şasea ediţia a Forumului cooperării descentralizate România - Franţa.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri