Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța

Mazăre: Am sechestru pe apartament, pe maşini, dar mai am bani cash. Nu mă plâng, am din ce să trăiesc(656)


Fostul primar al Constanţei Radu Mazăre spune că, deşi i-a fost pus sechestru pe bunuri - apartament şi maşini -, nu îi va fi greu să se descurce în continuare, întrucât mai are bani cash, dar are şi prieteni, adăugând: ”Doamne fereşte, hai să nu mă plâng, am din ce să trăiesc”.

Radu Mazăre a afirmat, joi, la Constanţa, că la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie nu s-a mai întâmplat să fie două complete de divergenţă pe chestiuni de măsuri preventive, într-o perioadă scurtă de timp, aşa cum a fost în cazul său, transmite corespondentul MEDIAFAX.

“Discutând cu avocaţii, şi avocaţi vechi, mi-au spus că aşa ceva nu au întâlnit de când pledează la Înalta Curte în sensul în care pe o perioadă de o lună şi ceva la măsuri preventive, discutăm despre arest sau arest la domiciliu sau eliberare, să fie două complete de divergenţă. Asta înseamnă că două judecătoare nu s-au înţeles, una dorind să mă elibereze şi a doua nu şi atunci e nevoie să intre şi al treilea. La Înalta Curte unde sunt cei mai de sus magistraţi din România, completul de divergenţă este numai pe fond, pe chestiuni serioase, niciodată nu s-a întâmplat lucrul ăsta. (...) Tot ceea ce s-a întâmplat din momentul în care m-au arestat şi până acum toate declaraţiile confirmă lucrurile spuse de mine când am fost eliberat prima oară. Asta cred că este ceea ce le-a determinat pe judecătoare, aceleaşi judecătoare care mi-au menţinut măsuri de arestare, să mă elibereze”, a explicat fostul edil.

 Citeşte şi: Mazăre nu poate justifica peste 137.000 de euro şi 143.000 de lei din averea sa, susţine ANI
El a a mai spus că, deşi are sechestru pe bunuri, nu îi va fi greu să se descurce în continuare, fiind mai dificil pentru alte persoane aflate în situaţia lui care nu au din ce să trăiască sau să-şi plătească avocaţii.

“Am sechestru pe apartament, pe maşinile cu care mai merg, dar mai am banii cash din care pot să cheltuiesc şi pot să-mi plătesc şi avocaţii. E rău pentru toţi cei care intră şi ajung în situaţii din astea, tuturor li se pune sechestru şi nu mai are nici familia din ce să trăiască, nici avocaţii din ce să-i plătească. Dar mai am prieteni, să ştii. Şi nu, Doamne fereşte, hai să nu mă plâng, am din ce să trăiesc”, a spus Mazăre.

Radu Mazăre a revenit, joi, la Constanţa, după trei luni petrecute în arest preventiv, el prezentându-se la sediul Poliţiei Judeţene pentru a stabili programul controlului judiciar.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a admis, miercuri, contestaţia lui Radu Mazăre la măsura arestului preventiv şi a decis, definitiv, ca fostul edil să fie cercetat sub control judiciar.

El a părăsit, miercuri seară, Arestul Central al Poliţiei Capitalei, unde se afla de la începutul lunii aprilie.

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri