Ponta anunţă TVA de 19%, mai devreme de 1 ianuarie(862)


Premierul Ponta anunţă că a fost vizitat de către miniştrii Sănătăţii, Nicolae Bănicoiu, şi Finanţelor, Eugen Teodorovici, cu care a decis să susţină în Parlament scăderea cotei standard a TVA la 19%, nu la 20% cum a propus Guvernul iniţial, reducere care să fie aplicată mai devreme de 1 ianuarie.

Ponta se află în Turcia, unde a fost operat la genunchi.

"În această după-amiază m-au vizitat colegii mei Nicu Bănicioiu şi Eugen Teodorovici! Două lucruri extrem de importante pe care le-am discutat şi pentru care ne batem în zilele următoare: 1) miercuri, deputaţii Coalitiei PSD UNPR ALDE vom vota pentru adoptarea Codului Fiscal în forma aprobată în Guvern cu o singură modificare - reducerea cotei standard de TVA să fie la 19 ( nu 20%) - astfel închidem şi simbolic dezastrul produs în 2010 / avem spaţiu fiscal bugetar predictibil şi asigurăm un important consens politic (PNL a anunţat că votează Codul dacă facem 19 în loc de 20) / am discutat şi este clar posibil ca reducerea TVA să intre în vigoare înainte de 1 ianuarie!", a scris Ponta pe Facebook, duminică seara.

El se referă şi la problema medicamentelor, arătând că din luna iulie va fi aplicată scăderea preţurilor cu 20%.

"2) de la 1 iulie intră în vigoare scăderea preţurilor la medicamente cu 20% - o măsură în sprijinul a milioane de români realizată cu mari eforturi de către Guvern", îşi continuă Ponta mesajul.

El încheie spunând că precum de fiecare dată în ultimii 3 ani, "noi muncim pentru a îndrepta relele trecutului şi a face mai bună viaţa românilor / ceilalţi fac scandal şi sunt iresponsabili!!!".

Guvernul a anunţat, la începutul acestui an, prin propunerile legate de noul Cod Fiscal, că intenţionează să diminueze cota standard de TVA la 20%, din ianuarie anul viitor, de la 24% în prezent.

Premierul Ponta a fost externat duminică din spitalul din Istanbul, unde a fost operat la genunchi în urma unei accidentări la un meci de baschet, el anunţând însă că îşi va relua activitatea normală într-o perioadă de până la 28 de zile, astfel că îi va cere preşedintelui Iohannis să îi încredinţeze vicepremierului Oprea atribuţiile de prim-ministru în acest interval.

Opoziţia a reacţionat la acest anunţ acuzându-l pe Ponta că încearcă astfel să se ascundă de Direcţia Naţională Anticorupţie, care a cerut urmărirea sa penală pentru trei infracţiuni în dosarul lui Dan Şova, şi solicitându-i să demisioneze. 

Sursa: Mediafax.ro

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri