Simona Halep s-a calificat în optimile de finală ale turneului de la Birmingham(1293)


Jucătoarea Simona Halep, locul 3 WTA, a învins-o, marţi, cu scorul de 6-4, 6-2, pe britanica Naomi Broady, locul 208 WTA, beneficiară a unui wild card, calificându-se în optimile de finală ale turneului de categorie Premier de la Birmingham.

Halep s-a declarat mulţumită de evoluţia ei în primul meci pe care l-a disputat pe iarbă, în 2015, în condiţiile în care spune că a avut parte de o adversară dificilă, britanica Naomi Broady, informează site-ul oficial al WTA.

"Am avut o adversară dificilă astăzi. Ea a jucat bine, iar primul ei serviciu a fost puternic, nu este uşor să returnezi. Primul set a fost greu, pot să spun că am avut un pic de noroc să fac break-ul la finalul lui. În general, sunt mulţumită de ceea ce am făcut şi de faptul că am câştigat acest meci", a declarat jucătoarea română.

A fost un început de sezon pe iarbă trecut cu bine de jucătoarea română, principala favorită la Birmingham. Înaltă de 1,89 şi cu un serviciu năpraznic, Broady, o specialistă pe iarbă, a rezistat până la 4-4 în primul set, când Halep a fructificat prima minge de break din meci. După ce a salvat o minge de rebreak, Halep a închis setul cu 6-4, în 39 de minute.

Jucătoarea din Constanţa şi-a îmbunătăţit evoluţia de la ghem la ghem, câştigând şase la rând. Halep a avut o ezitare la 3-0, când i-a permis adversarei să obţină un rebreak, însă şi-a revenit imediat şi nu a mai cedat decât un ghem, punând capăt meciului, cu scorul de 6-2 în al doilea set, după o oră şi 11 minute.

Halep va juca în turul al treilea cu învingătoarea partidei dintre sportiva cehă Klara Koukalova, locul 92 WTA, jucătoare venită din calificări, şi Caroline Garcia din Franţa, locul 33 WTA şi cap de serie numărul 16.

Calificarea în optimile de finală este recompensată cu un premiu de 8.670 de dolari şi 55 de puncte WTA.

Simona Halep a fost direct acceptată în turul secund al turneului Premier de la Birmingham, în calitate de principală favorită a competiţiei.

Sursa: Mediafax.ro

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri