Moţiunea de cenzură a fost RESPINSĂ. Ponta rămâne premier(924)


Moţiunea de cenzură depusă de PNL împotriva Guvernului Ponta a fost respinsă, fiind înregistrate 194 de voturi "pentru", faţă de 278 necesare pentru adoptare, alte 13 voturi fiind "împotrivă", iar 7 anulate.

Potrivit rezultatului anunţat în plenul Parlamentului, au fost 207 voturi valabil exprimate, din care 194 "pentru" şi 13 "împotrivă".

Alte 7 voturi au fost anulate.

Pentru a fi adoptată, moţiunea ar fi trebuit să fie votată de 278 de parlamentari, adică jumătate plus unu din numărul aleşilor.

Moţiunea de cenzură inititulată "Victor Ponta - demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu e o lozincă!" a fost semnată de 183 de parlamentari, dintre care 12 de la PSRO şi doi de la grupul democrat-popular, restul fiind deputaţi şi senatori ai PNL.

Şedinţa a fost condusă de preşedintele Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea

La şedinţă au participat premierul Victor Ponta şi membrii guvernului său.

UPDATE 12:30 - Votul la moţiunea de cenzură, în desfăşurare; Ponta şi-a exprimat opţiunea

Parlamentarii votează, la ora transmiterii acestei ştiri, secret, cu bile, moţiunea de cenzură depusă de PNL împotriva Guvernului, reprezentanţii PSD şi UNPR anunţându-şi doar prezenţa în sală, fără a merge să voteze, singurul din coaliţie care şi-a exprimat opţiunea până acum fiind premierul Ponta.

Primii parlamentari invitaţi să-şi exprime opţiunile au fost membrii Camerei Deputaţilor.

Votul este secret, cu bile.

Pentru a fi adoptată, moţiunea ar trebui să fie votată de 278 de parlamentari, adică jumătate plus unu din numărul aleşilor.

Blaga: Ponta e "disperat". Să demisioneze ca premierul Moldovei

Co-preşedintele PNL Vasile Blaga a spus vineri că România este în "plină criză", determinată de premierul Victor Ponta. care arată ca "un politician disperat" şi vrea să rămână "agăţat" de scaunul de la Palatul Victoria, îndemnându-l să-şi dea demisia, "ca premierul Moldovei".

Sursa: Mediafax.ro

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri