Jucării contrafăcute confiscate în port(664)


În data de 10.06.2015, în intervalul orar 14.30 – 17.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.T.F. Constanţa, controlul unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în judeţul Ilfov.

În urma controlului au fost identificate 13.896 bucăţi de elastice şi bentiţe pentru copii, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 37.300 lei dacă ar fi originale. Totodată în urma controlului au mai fost descoperite 5.972 bucăţi rujuri, mărfuri nedeclarate în valoare de aproximativ 75.200 lei.
Întreaga cantitate de marfă, atât cea nedeclarată, cât şi cea care purta însemnele distinctive ale unor firme cunoscute, a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.

Poliţiştii de frontieră i-a întocmit administratorului societăţii comerciale în cauză, un cetăţean român, cu vârsta de 44 de ani cu domiciliul în localitatea Otopeni judeţul Ilfov, lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată şi „folosire de acte nereale faţă de autoritatea vamală”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 272 din Legea 86/2006.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri