FADERE cere demisia Ministrului Ioan Rus pentru declarații iresponsabile(450)


FADERE, Federația asociațiilor de români din Europa, cere demisia ministrului Ioan Rus pentru jignirea iresponsabilă a românilor din diaspora.

 Într-un interviu televizat, ministrul Ioan Rus a declarat că soțiile românilor care lucrează în străinătate sunt „curve”, iar copiii lor „golani”.

”Declarațiile lui Ioan Rus sunt discriminatorii și jignesc milioanele de români care din cauza proastei administrări a țării au ales să lucreze pentru un timp în străinătate. Este clar că domnul ministru nu cunoaște situația românilor din afară granițelor și nici nu se simte responsabil pentru plecarea lor. Considerăm că declarațiile ministrului sunt iresponsabile și continuă linia pe care Guvernul Ponta a avut-o față de românii din diapora: a împiedicat votul în noiembrie 2014 și în cei 3 ani de guvernare nu a făcut nimic pentru românii din diaspora. Probabil că ministrul Rus a tras aceste concluzii greșite dat fiind faptul că șeful lui pe linie de partid și guvernamentală a lucrat el însuși în străinătate.  Se vede clar că o parte din politicieni nu a înțeles nimic din puterea românilor din diaspora. Ei sunt cei care au trimis în jur de 35 miliarde de euro în ultimii 7 ani și au influențat votul la alegerile prezidențiale”, a declarat Daniel Tecu, președinte FADERE- Federația asociațiilor de români din Europa.
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri