Autoturism Rover căutat în România, descoperit în vama Negru Vodă

Autoturism Rover căutat în România, descoperit în vama Negru Vodă(886)


Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în P.T.F. Negru Vodă un autoturism marca Rover care era căutat în vederea confiscării de către autorităţile din România, pe care un cetăţean român încerca să-l scoată din ţară cu scopul de a-l înmatricula în R. Bulgaria.

În data de 01.06.2015, în jurul orei 04.20, în P.T.F. Negru Vodă s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român A. VILI, în vârstă de 35 de ani, care conducea un autoturism marca Rover cu numere de Marea Britanie.
Din verificările efectuate de poliţiştii de frontieră români a rezultat că autoturismul în cauză figurează ca fiind căutat în vederea confiscării, alerta fiind emisă de autorităţile din România, din data de 30.05.2015.
Conducătorul auto, domiciliat în judeţul Brăila, a declarat că a achiziţionat autoturismul fără a cunoaşte faptul că acesta fusese declarat furat şi intenţiona să se deplaseze în R. Bulgaria pentru a-l înmatricula.
Poliţiştii de frontieră au indisponibilizat autovehiculul, evaluat la aproximativ 13.000 de lei, la sediul S.P.F. Negru Vodă în vederea continuării cercetărilor şi au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 228, alin. 1 din Noul Cod Penal.

În aceeaşi zi, în jurul orei 21.50, în P.T.F. Negru Vodă a fost identificat cetăţeanul român F. SORIN, în vârstă de 46 de ani, domciliat în judeţul Bacău, care a prezentat la controlul de frontieră un certificat de înmatriculare fals pentru autoturismul marca BMW, cu numere de Franţa, la volanul căruia se afla în drum spre R. Bulgaria.
Conducătorul auto a declarat că a achiziţionat autoturismul fără a cunoaşte faptul că documentul respectiv este fals.
Bărbatul este cercetat penal pentru săvârşirea infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri