Fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, a cerut să fie lăudat pentru tunsoare, a cerut un reportaj pe tema calităților lui de schior, dar și laude pentru munca de edil, se arată în interceptările procurorilor anticorupţie.
Astfel, fostul edil constănţean a fost înregistrat când dădea telefoane șefilor televiziunii Neptun TV, în care le cerea să îl prezinte într-o poziţie favorabilă cu privire la acuzațiile formulate în legătură cu tunsoarea lui, conform interceptărilor citate de Digi 24.
„Există o serie întreagă de convorbiri între Radu Mazăre și directorul de programe din cadrul Neptun TV. Primarul îi solicită să ia poziție favorabilă referitoare la acuzațiile formulate în legătură cu tunsoarea lui. Îi solicită acestuia să îi monteze un film în care să fie prezentat schiind. Materialul urma să fie postat pe YouTube. Nefiind mulțumit de calitatea montajului, îi solicită (directorului Neptun TV- n.r.) să îl refacă”. se arată în referatul DNA.
Radu Mazăre rămâne în arest, dar decizia a fost luată cu greu de magistraţi. Cei doi judecători care ar fi trebuit să dea verdictul au avut opinii contrare, aşa că a fost nevoie de un al treilea magistrat, un arbitru. Între timp, noi informaţii din interceptările procurorilor arată că lui Radu Mazăre îi plăcea să se vadă la televizor. A cerut să fie lăudat pentru tunsoare, a cerut un reportaj pe tema calităților lui de schior, dar și laude pentru munca de edil.
În interceptările surprinse de procurori, Mazăre a fost înregistrat cum le dicta directorilor televiziunii Neptun TV ce subiecte să scrie despre el.
„Pune reporterul să spună că eu... Mazăre... se bate și vrea să scadă prețul gigacaloriei. Că primarul a spus că... și poți să dai imagini când m-ai filmat la bătrâni”, se mai arată în interceptări.
În acest dosar, anchetatorii susţin că Radu Mazăre a colaborat cu ei, dar numai unde a avut interes. Astfel, fostul edil a recunoscut că a avut un cont deschis în Israel, însă nu a precizat şi detalii referitoare la sumele din conturi sau provenienţa acestora.
„A recunoscut că a avut deschis un cont în Israel, deschis în 2002 şi închis în 2011, nu a dorit să răspundă la întrebările referitoare la sumele din acest cont, justificarea lor sau de la cine le-a primit”, mai susţin anchetatorii.