O săptămână până la startul DANUBE DELTA RALLY®(1802)


În perioada 4-6 iunie 2015, Tulcea va găzdui a XVI-a ediție de Danube Delta Rally®. Luni, 25.05.2015, a fost ultima zi de înscrieri pentru Danube Delta Rally® - 2015. La startul competiției de la Tulcea se vor alinia 54 de echipaje naționale și internaționale, acesta fiind un număr record de echipaje participante, atât pentru etapele anterioare ale Danube Delta Rally®, dar și cel mai mare număr de echipaje înscrise în etapele desfășurate până în prezent în Campionatul Național de Raliuri Dunlop - 2015.

Examenul de candidatură pentru FIA - European Rally Trophy pe care organizatorii l-au trecut cu succes în 2014, îsi arată rezultatele în acest an, Danube Delta Rally®- 2015 contând atât ca etapă a V-a în FIA European Rally Trophy, cât și ca etapă a III-a in Campionatul Național de Raliuri - Dunlop.
Din lista de înscriși pentru Danube Delta Rally®-2015 se pot remarca, alături de piloți români consacrați precum Simone Tempestini, Dan Gîrtofan, Edwin Keleti și piloți din străinatate, Georgi Geradzhiev din Bulgaria, Tomas Popisilik din Cehia, dar și o cunoștință mai veche a tulcenilor, Ekaterina Stratieva din Bulgaria. O prezență inedita la linia de start a Danube Delta Rally®-2015 este echipajul din Emiratele Arabe Unite, Rashid Al-Ketbi și Karina Hepperle, reprezentând echipa Skydive Dubai, a cărui proprietar este Prințul Coroanei din Dubai.

Evenimentul va debuta miercuri – 3 iunie 2015, când echipajele participante vor efectua recunoașterea traseului de concurs.
Seara de marți adună concurenții de la verificări tehnice către Faleza Tulcea, unde la ora 18:00 se vor întrece într-un inedit concurs culinar de preparare a borșului tradițional de pește, alături de bucătarii pricepuți de la Jurilovca. Imediat de la ora 19:00, tulcenii și nu numai, sunt așteptați în Piața Civică, unde va avea loc concertul de deschidere al Danube Delta Rally®-2015, susținut de Corina Bud.
Ora 20:30 este ora începerii paradei mașinilor de concurs și a Startului Festiv, la aceasta ceremonie anuntându-și participarea Alteța Sa Regală Principele Nicolae al României, alături de Dl.Horia Teodorescu – Președintele Consiliului Județean Tulcea, Dl.Constantin Hogea – Primarul Municipiului Tulcea, Dl.Marin Bădiță – Prefectul Județului Tulcea precum și a altor oficialități.
Vineri – 5 iunie 2015 vor avea loc antrenamentele oficiale, urmate în a doua parte a zilei de startul primelor probe speciale, Telița si Cocoșu. Seara zilei de Vineri - 5 iunie 2015, începând cu ora 20:23, este rezervată Superspecialei din centru orașului Tulcea, transmisă in direct la Digi 24 Constanta.
Cea de-a doua zi de concurs, pe 6 iunie, este rezervată celei de a doua zile de concurs, concurenții urmând să parcurgă probele speciale Slava Rusa, Babadag si Eoliene. Danube Delta Rally® – 2015 se închie cu Festivitatea de Premiere care se va desfășura în Piața Civică, începând cu ora 20:45.

”Alinierea regulamentelor naționale la stardardele europene impuse de către Federația Internaționala a Automobilului (FIA) a fost o adevărată provocare în 2014. Echipa și partenerii doresc să creeze un spectacol automobilistic demn de eforturile generale depuse de la reactivarea Raliului Delte,i din 2013 până acum. Din nou, atât Consiliul Județean Tulcea, prin Domnul Preşedinte Horia Teodorescu, cât şi Primăria Tulcea, prin Domnul Primar Constantin Hogea, s-au alăturat acestui proiect de suflet, iar eu personal ţin să le mulţumesc şi pe această cale.” Mihai Tănase – Organizator Danube Delta Rally®®
 
jooble.org