Mazăre mai stă 30 de zile în arest(978)


Radu Mazăre rămâne în arest preventiv. Magistraţii au decis prelungirea măsurii preventive cu încă 30 de zile, potrivit Mediafax.

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au decis, marţi, să respingă propunerea procurorilor anticorupţie de prelungire a arestului preventiv pentru fostul primar al Constanţei şi au dispus ca el să fie cercetat în arest la domiciliu.

Sentinţa a fost atacată de anchetatori, aceştia obţinând joi câştig de cauză, după ce ICCJ a admis contestaţia procurorilor anticorupţie şi a prelungit mandatul de arestare emis pe numele lui Radu Mazăre cu încă 30 de zile.

Pentru a fi luată decizia, la nivelul ICCJ a fost constituit un complet de divergenţă, având în vedere că cei doi judecători cărora le-a fost repartizat dosarul nu au putut să ajungă la o concluzie comună.

Tot în cazul lui Mazăre, instanţa supremă a decis, miercuri, să respingă definitiv cererea fostului edil de înlocuire a arestului preventiv cu o măsură mai blândă. În primă instanţă, judecătorii dispuseseră ca fostul primar al Constanţei să fie arestat la domiciliu. 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri