SOS. Kartingul din Constanța, în pericol

SOS. Kartingul din Constanța, în pericol(2310)


Fundaţia Tomis Kart şi Clubul Sportiv Tomis Kart Constanţa au trimis astăzi un comunicat de presă prin care atrag atenția asupra faptului că se dorește activitatea pe care o desfășoară este în pericol.

Se pare că cineva, nu se știe oficial cine, deși surse neoficiale există, vrea să pună mâna pe terenul aflat în incinta Palatului Copiilor, deci chiar în mijlocul orașului, lângă City Park Mall, zonă interesantă pentru investitori de tot felul.

Iată ce spune președintele Club Sportiv Tomis Kart, Bogdan Băcioiu.

”În anul 2002 am încheiat un contract de închiriere cu Palatul Copiilor Constanţa pentru pista de karting şi clădirea aferentă, care ulterior au fost prelungite anual până în 2014.
Cu toate că am depus nenumărate adrese la Secretariatul Palatului Copiilor Constanţa, în care solicităm prelungirea contractului de închiriere pentru anul 2015, răspunsul conducerii a fost acela că prelungirea se poate face doar prin Hotărâre de Guvern.
Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Palatul Copiilor Constanţa nu au reuşit nici până acum să obţină această hotărâre care blochează funcţionarea noastră şi nici nu sunt dispuşi săgăsească alte căi de rezolvare până la apariţia acestei hotărâri.
Ca urmare, în data de 07.05.2015 am primit notificarea nr. 86/05.05.2015 prin care suntem somaţi să părăsim spaţiul în termen de 30 de zile.
În situaţia aceasta, Fundaţia Tomis Kart şi Clubul Sportiv Tomis Kart Constanţa sunt în imposibilitatea de a-şi desfăşura activitatea de cursuri şi instruire cu copii înscrişi înanul 2015 la şcoala de karting.

Clubul Sportiv Tomis Kart Constanţa deţine un număr de 20 de karturi pentru şcoală, competiţii şi agrement, de asemenea o autoutilitară pentru transportul materialelor de concurs şia piloţilor, absolut necesare desfăşurării acestei activităţi, toate acestea fiind depozitate în spaţiul din incinta Palatului Copiilor Constanţa.

Clubul Sportiv Tomis Kart Constanţa este membru fondator al Federaţiei Române de Karting, care este recunoscută pe plan naţional de instituţiile statului român şi pe planinternaţional de CIK-FIA (Comisia Internaţională de Karting).
Clubul Sportiv Tomis Kart Constanţa este afiliat la FRK şi abilitat de aceasta pentru Şcoala de Karting, având personal calificat, şi anume un instructor sportiv în domeniul karting-ului, cu diplomă recunoscută de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret.

Menţionăm că cercul de karting al Palatului Copiilor Constanţa a fost închis în anul 1992, iar în anul 2002, când am preluat pista de karting şi spaţiul aferent a trebuit să faceminvestiţii majore, deoarece acestea erau într-o stare avansată de degradare.

Cu ajutorul sponsorilor şi cu forţe proprii am reuşit să reamenajăm şi să reluăm activitatea de karting, chiar dacă Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport nu ne-a sprijinit îndemersurile noastre.

De aceea nu înţelegem ca după atâtea eforturi şi sacrificii să ajungem în situaţia ca această activitate adresată copiilor şi tinerilor din Constanţa să fie închisă.

Dacă această pistă de karting există de 40 de ani, fiind singura din Sud-Est-ul ţării, unde copiii se pot instrui şi pot începe un sport de performanţă, de ce conducerea Palatului Copiilor Constanţa nu ţine cont de dorinţa copiilor care vor să practice acest sport?
În acest sens putem aduce adeziuni de susţinere din partea părinţilor care vin cu copiii lor la şcoala de karting, considerând că este o activitate educativă şi recreativă care sedesfăşoară în aer liber, într-un mediu benefic.

Dorinţa noastră pe care am făcut-o cunoscută şi autorităţilor oraşului Constanţa, a fost şi este de a modifica şi reabilita pista existentă pentru a o introduce în circuitul Campionatului Naţional de Karting.

Fundaţia Tomis Kart Constanţa desfăşoară şi activitatea de agrement, fiind sursa de venit care ne asigură plata chiriei, a utilităţilor, a salariilor angajaţilor, precum şi a texelor către stat. De asemenea întreţinerea clădirii, a pistei de karting şi a spaţiului aferent pistei este asigurată din acelaşi buget.

Fundaţia Tomis Kart Constanţa pune la dispoziţie Clubului Sportiv Tomis Kart Constanţa o parte din spaţiul pentru depozitarea materialului de concurs, a atelierului de reparaţii şide asemenea pe pista de karting se fac antrenamentele cu copii care merg în competiţii.

Cu această susţinere, Clubul Sportiv Tomis Kart Constanţa a reuşit să participe atât în Campionatul Naţional de Karting cât şi în concursuri internaţionale, şi a obţinut rezultate notabile la toate categoriile.
Tomis Kart este un nume reprezentativ al oraşului Constanţa, recunoscut pentru competenţă şi suces în lumea kartingului.

Palmaresul nostru din ultimii ani este:
• Campionatul Naţional de Karting:
Vicecampion la clasa PromoBB – 2014;
Locul 3 la clasa PUFO – 2013;
Campion la clasa Kid – 2012;
Vicecampion la clasa Kid – 2012;
Locul 3 la clasa Kid – 2012;
Vicecampion la clasa KF3 – 2012;
Vicecampion la clasa KF3 – 2010;
Campion la clasa KF3 – 2009;
Locul 3 la clasa KF3 – 2008;
Campion la clasa MINI – 2007;
Campion la clasa MINI – 2006.
• Campionatul Sud-Est European:
Vicecampion la clasa KF3 – 2009;
Locul 4 la clasa KF3 – 2008.
• Participare la CIK-FIA World Karting Championship & Karting Academy Trophy – Germania, Franţa, Spania – 2010
• Guinness Book – Karting 24 de ore Bucureşti – 2007.

În cadrul Şcolii de Karting au fost înscrişi până în prezent un număr de peste 300 de copii, care au obţinut diplome de absolvire şi unii dintre ei au decis să se îndrepte spreperformanţă.

În acest an avem înscrişi aproximativ 30 de copii pe care îi pregătim pe această pistă, iar 8 dintre ei urmează să participe în luna august a acestui an la un test care se vadesfăşura pe pista din Bucureşti, pentru obţinerea licenţelor de accedere în Campionatul Naţional de Karting, acestea fiind eliberate de Federaţia Română de Karting.

Facem apel către edili şi toate instituţiile de profil ale oraşului Constanţa să ne sprijine în demersul nostru pentru deblocarea situaţiei în care ne aflăm şi astfel să ne putemdesfăşura activitatea în continuare.” 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri