Hoț de portofele depistat de polițiști(520)


Ieri, un bărbat de 42 de ani a fost identificat şi depistat de poliţiştii constănţeni, în prezent fiind cercetat de D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanţa pentru săvârșirea infracțiunilor de furt și efectuarea de operațiuni bancare în mod fraudulos.

La data de 09.04.2015, ora 09.30, poliţiştii Secţiei 3 din Constanţa au fost sesizaţi de către un bărbat despre faptul că, în timp ce se afla în incinta unei policlinici din Constanţa, situată pe strada Ştefan cel Mare, o persoană necunoscută i-a sustras un portofel ce conţinea acte de identitate şi mai multe sume de bani, din haina lăsat nesupravegheată.

De asemenea, aceiaşi poliţişti au fost sesizaţi de o femeie din Constanţa, despre faptul că, la data de 05.08.2014, în intervalul orar 08.30-09.45, o persoană necunoscută, profitând de uşa lăsată neasigurată a unui birou situat în S.C.J.U. Constanţa, a pătruns în interior, de unde a sustras un portofel ce conţinea acte de identitate şi carduri bancare, iar în cursul aceleiaşi zi, de pe cardurile bancare s-au retras în mod fraudulos mai multe sume de bani.

În ambele cazuri, prejudiciul cauzat a fost estimat la 13.000 de lei.

În urma activităţilor specifice poliţiştii Secţiei 3 din Constanţa au constatat faptul că în cele două speţele prezentate anterior este bănuită aceiaşi persoană, totodată, stabilindu-se faptul că cel în cauză este suspect şi de comiterea altor două furturi de portofele, fapte comise pe raza Secțiilor 1 și 2 din Constanţa.

Astfel, la data de 20 mai a.c., poliţiştii l-au depistat în municipiul Constanța pe Z. Ionel de 42 ani, bănuit de comiterea faptelor, care a fost predat către D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanța în vederea contiuării cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt și efectuarea de operațiuni bancare în mod fraudulos.

Ulterior, cel în cauză a fost reţinut pe bază de ordonanță de către D.I.I.C.O.T. Constanța, a fost introdus în C.R.A.P. - IPJ Constanța, urmând ca, la data de 21.05.2015, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța cu propunere de arestare preventivă.
 

OMD MAMAIA CONSTANTAjooble.org ziare, stiri