Sute de kilograme de deşeuri colectate de voluntari de pe plaja din Mangalia

Sute de kilograme de deşeuri colectate de voluntari de pe plaja din Mangalia(1216)


Sâmbătă, 16 mai, începând cu ora 10:00, Polaris M Holding împreună cu Asociaţia “Şi eu pot”, cu ajutorul elevilor de la Şcoala Generală nr. 3 şi Liceul Tehnologic Ion Bănescu, în parteneriat cu Primăria Municipiului Mangalia au reluat startul campaniei de ecologizare a plajei Mangalia. Iniţial, acţiunea de ecologizare a fost programată în data de 7 aprilie însă datorită condiţiilor meteo nefavorabile aceasta a fost anulată.

Acţiunea de ecologizare s-a desfăşurat între zona Farul din Mangalia şi plaja Diana, din staţiunea Saturn, iar locul de întâlnire al voluntarilor a fost gabara din portul turistic Mangalia.

În cadrul acestei acţiuni, Polaris a participat în calitate de voluntar, dar şi de partener logistic, echipând toţi voluntarii cu şepci, tricouri, saci şi mănuşi de protecţie. După încheierea acţiunii, sacii plini cu deşeuri au fost colectaţi de către o autogunoieră şi transportaţi la staţia de sortare în vederea reciclării, unde a avut loc separarea deşeurilor pe categorii şi culori.

“Responsabilitatea faţă de mediu reprezintă de mult timp pilonul pe care se sprijină activitatea companiei Polaris. Acest tip de manifestare ecologică, devenită tradiţie la toate punctele noastre de lucru, ne-a oferit oportunitatea de a colabora împreună cu cetăţenii şi a de a aduce valoare mediului în care ne desfăşurăm activitatea. Ne dorim să găsim soluţii împreună cu cetăţenii la problemele de mediu pe care le întâmpinăm”, au declarat reprezentanţii Polaris.

Prin această acţiune ecologică, elevii au avut posibilitatea de a experimenta o activitate extraşcolară care sprijină protejarea mediului înconjurător. Elevii, alături de cadrele didactice şi de Polaris au ecologizat această zonă pentru a demonstra că un mediu curat şi sănătos se poate menţine prin implicare personală.
Cantitatea de deşeuri colectată a ajuns la peste jumătate de tonă, din care fracţia de deşeuri reciclabile a atins un procent de 80%. Aceste procent demonstrează efectul pozitiv pe care acest tip de acţiuni îl au asupra mediului.
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri