Georgian oprit din drumul ilegal spre Spaţiul Schengen la Pardina(607)


Ieri, în jurul orei 09.45, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Pardina – Garda de Coastă au desfăşurat, în baza unei informaţii, o acţiune de prevenire şi combatere a migraţiei ilegale în zona de competenţă.

Astfel, în apropierea malului românesc al fluviului Dunărea, au depistat o persoană de sex masculin care nu vorbea limba română şi nu îşi justifica prezenţa în zona de frontieră.
Iniţial, bărbatul a prezentat la control un document pe numele unui cetăţean georgian, solicitant de azil în Franţa, însă după verificări s-a stabilit că identitatea persoanei în cauză este alta.
Poliţiştii de frontieră au stabilit că bărbatul este cetăţeanul georgian K. GIORGHI, cu vârsta de 38 de ani şi domiciliul stabil în localitatea Tbilisi, care a declarat că intenţiona să ajungă într-o ţară din Spaţiul Schengen.
Cercetările la faţa locului au stabilit că cetăţeanul georgian a trecut fluviul Dunărea cu o barcă pneumatică din R. Ucraina.
Poliţiştii de frontieră au întocmit în cauză actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunilor de „intrare în ţară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 262, alin. 1 din Noul Cod Penal, respectiv „fals privind identitatea”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 327, alin. 1 din NCP.
În aceeaşi zi, în jurul orei 19.30, cetăţeanul georgian a fost predat autorităţilor din R. Ucraina, conform protocolului dintre cele două state.
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri