Mii de jucării, susceptibile a fi contrafăcute, confiscate în portul Constanţa Sud Agigea(461)


Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu lucrătorii vamali, descoperind într-un container sosit din China în P.T.F. Constanţa Sud Agigea 12.304 articole reprezentând jucării pentru copii, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 123.040 lei dacă ar fi originale.

În data de 12.05.2015, în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.T.F. Constanţa, controlul unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în judeţul Maramureş.
În urma controlului au fost identificate 12.304 de jucării pentru copii, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 123.040 lei dacă ar fi originale.
Întreaga cantitate de marfă, care purta însemnele distinctive ale unor firme cunoscute, a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.
Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorilor societăţii comerciale, doi cetăţeni români, cu vârste de 54 şi 57 ani, cu domiciliul în judeţul Maramureş, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.
 

OMD MAMAIA CONSTANTAjooble.org ziare, stiri