Un copil a murit înecat. ISU are sfaturi pentru părinți și bunici

Un copil a murit înecat. ISU are sfaturi pentru părinți și bunici(593)


În cursul zilei de luni, 11 mai a.c., în jurul orei 16:00, un apel pe numărul unic 112 sesiza dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa despre dispariţia unui băiat, în vârstă de opt ani, în Canalul Dunăre-Marea Neagră, în zona podului din oraşul Murfatlar. La locul indicat de apelant au fost mobilizate de urgenţă echipaje de căutare-salvare din cadrul I.S.U. Constanţa.

După aproximativ o oră de căutări, scafandrii au reuşit să găsească trupul băiatului, l-au adus la mal, iar personalul medical şi paramedical a început manevrele de resuscitare. Ulterior, a fost transportat în Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic Jedeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Constanţa, unde a fost predat în curs de resuscitare.

În acest context, I.S.U. Constanţa atrage atenţia tuturor părinţilor, bunicilor şi tutorilor legali ai copiilor, asupra consecinţelor tragice ale unor astfel de evenimente, provocate de cele mai multe ori de neglijenţă.

În scopul prevenirii unor astfel de evenimente, specialiștii I.S.U. Constanţa recomandă populaţiei respectarea următoarelor măsuri:
- frecventaţi doar locurile special amenajate pentru înot şi scăldat;
- nu lăsaţi niciodată copiii nesupravegheaţi în apă sau în proximitatea apei, nici măcar în piscinele achiziţionate special pentru cei mici;
- urmăriţi continuu, comportarea copiilor în apă. Nu uitaţi că cei mici sunt imprevizibili: ei trebuie să se scalde numai sub controlul părinţilor sau altor persoane mature, chiar dacă ştiu înota;
- explicaţi-le adolescenţilor pericolul la care se expun scăldându-se în locuri neamenajate ( râuri, lacuri, canale de irigaţii sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii sunt foarte puternici, albiile nămoloase sau pline de plante ori în locurile în care s-au produs anterior incidente). În cazul ieşirilor acestora „la scăldat” cu prietenii, stabiliţi de comun acord, o periodicitate şi o modalitate de contact.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri