Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
Protest în Constanța: ”Vrem să respirăm, nu doar să cumpărăm”

Protest în Constanța: ”Vrem să respirăm, nu doar să cumpărăm”(824)


Mai multe sute de constănțeni au protestat, astăzi, în fața City Park Mall, împotriva construirii de mall-uri.
”Da parcurilor, nu mall-urilor” a fost îndemnul care i-a scos pe aceștia din case. Circa 3.000 au aunțat pe Facebook că vor participa, numai 200 au venit în parc. Aceștia au plecat în marș spre prefectură, iar pe parcurs li s-au mai alăturat circa 200 de persoane.

Oamenii au purtat pancarte pe care scria ”Vrem să respirăm, nu doar să cumpărăm”, ”Vrem un oraș pentru oameni, nu pentru betoane și mașini”, ”Noi ne-am trezit, acum e rândul tău”,”, „Pentru ca răul să triumfe este de ajuns ca oamenii buni să nu facă nimic”, ”Mai multe spații verzi și locuri de joacă pentru copii”, ”Politicieni, România nu e a voastră”, ”Pădurea rezistă”.

Oamenii au venit cu câte o creangă cu frunze verzi în mână.

Aceștia au scandat lozinci și împotriva lui Nicușor Constantinescu și Radu Mazăre: ”Mazăre și Nicușor, în același dormitor”, de exemplu, sau ”Mazăre face figuri, taie parcuri și păduri”.

Protestatarii s-au îndreptat spre primărie, unde au încins o horă pe muzica unui acordeonist.

În ciuda protestului lor, lucrările de exindere a City Park Mall continuă.

PR-ul mall-ului, compania Dăescu Borțun Olteanu, a anunțat că mallul, deținut de către fondul de investiții sud-african NEPI de la finalul anului 2013, se dezvoltă cu o nouă aripă, construită în perimetrul ocupat momentan de parcarea exterioară. ”Folosind cele mai eficiente tehnici de construcție, proiectul va fi dezvoltat fără a depăși limita actuală a proprietății. Noua aripă va aduce constănțenilor și turiștilor un cinematograf cu 10 săli, echipat cu tehnologia 4Dx, o sală de sport, restaurante à la carte și de tip fast-food, dar și branduri celebre de fashion”, spun PR-iștii. Investiția s-ar ridica la 40 milioane euro și ar ”impulsiona dezvoltarea infrastructurii locale”.

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri