Un an de la o mică, dar importantă victorie a ziarului Timpul

Un an de la o mică, dar importantă victorie a ziarului Timpul(830)


Anul trecut, pe 24 aprilie, ziarul Timpul publica un reportaj din zona Casei de Cultură din Constanța, în care atrăgeam atenția asupra unei pete pe obrazul orașului: felul în care arată Monumentul Eroilor.

Iată ce scriam atunci: ”Cea mai tulburătoare imagine din parc nu este însă, din păcate, aceea a unei case de cultură transformată în club de manele, ci a unui simbol al istoriei României degradat și ignorat de autorități. Este vorba despre monumentul eroilor din războiul de independență din Constanța, amplasat pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor. Grupul statuar a fost realizat în anul 1985 de către sculptorul Marius Butunoiu. Este din bronz și reprezintă un dorobanț la atac și un ofițer cu drapelul într-o mână și cu sabia în cealaltă mână, îndemnând soldatul la luptă. Pe partea superioară a soclului, de formă paralelipipedică, sunt gravate numele localităților: Plevna, Grivița, Rahova și Smârdan. În spatele grupului statuar se înalță o coloană placată cu marmură albă. Din păcate, așa cum se vede în imaginile de mai jos, literele lipsesc și nimeni nu s-a îngrijit să repare acest monument și să cinstească pe cei care au murit pentru ca România să existe.”

Apelul ziarului nostru a fost auzit, și în numai două săptămâni autoritățile și-au întors fața către monument. Nu au înlocuit literele, ci au preferat o metodă mai simplă. Au prins de monument o placă de lemn, pe care sunt scrise numele localităților. Astăzi, politicienii care depun coroane de flori o fac în fața unui monument de care nu le mai este rușine. Echipa ziarului Timpul mulțumește, în numele constănțenilor, celor care au șters această pată neagră de pe obrazul Constanței.
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri