Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
România a devenit stat polițienesc

România a devenit stat polițienesc(1927)


 Duminica – 3 (trei) mai 2015, la ora 17.30 fix, m-am convins: ROMANIA a devenit un STAT POLITIENESC!!!
De fapt: politienesc –... SECURISTIC!
Un stat condus de un nenorocit de aventurier, bolnav de obsesia puterii ABSOLUTE, DISCRETIONARE, care-i are „la degetul mic”, prin SANTAJ de cea mai joasa speta, pe insusi Presedintele Tarii (!!!), ca si pe toti factorii de Putere (politica), din Guvern, (in frunte cu premierul – ultra-corupt V.V. Ponta si gasca lui de mafioti), Parlament, administratia publica teritorial – locala s.a.m.d.!!!
Concret: DECIDENTUL acestei sarmane Tari este unul... (Mihai Florian) COLDEA, seful operativ al SERVICIULUI ROMAN DE INFORMATII (S.R.I.), asa cum se numeste, de un sfert de secol, „SECURITATEA” fostului regim, comunist!
Care „Securitate” SI-A SCHIMBAT... DOAR NUMELE, NU SI NARAVURILE!
Asadar, duminica – 3 mai 2015, subsemnatul Paul Parvu, ziarist constantean activ, ma aflam, impreuna cu un grup de prieteni si cunoscuti, in total sase – sapte persoane, IN PLIN CENTRUL ORASULUI MEU DE REZIDENTA, MUNICIPIUL CONSTANTA, INTR-O ZONA... (MAI MULT DECAT:) PUBLICA, adica in fata „Casei Albe”, care adaposteste, printre altele, principalele institutii de autoritate ale administratiei PUBLICE locale, Consiliul Judetean si Primaria, plus „antena” in teritoriu a Guvernului Romaniei, Prefectura Judetului!
Noi, cei din micul grup (pasnic, inofensiv si deloc galagios!) vorbeam calm, cu „sotto voce”, iar in jurul nostru era liniste si pace, intr-un oras toropit de soare, aproape pustiit, dupa plecarea turistilor care au venit la Marea Neagra, in „minivacanta” de 1 Mai (doar fumul si mirosul mititeilor „nationali” se mai insinuau, inca, dinspre carciumile de pe Bulevardul Tomis...).
Precizam ca ne aflam pe un spatiu PIETONAL, repetam: PUBLIC!

La un moment dat, in apropierea noastra, a oprit o... DUBA albastra, cu insemnele INSPECTORATULUI DE JANDARMERIE JUDETEAN (I.J.J.) – Constanta, ticsita cu jandarmi, in uniforme, bineinteles!
Imediat, a sosit si o masina cu inscrisurile exterioare ale POLITIEI!

Trei dintre cei care au coborat din autovehiculul Jandarmeriei s-au indreptat, cu pas hotarat - vioi, spre grupul nostru.
Unul dintre acestia, care s-a recomandat ca fiind sublocotenent de Jandarmerie VIZITIU ANDREI, vizibil excitat (nervos) si pe un ton... TAIOS, AUTORITAR si IMPERATIV (!), evident NEPOTRIVIT situatiei!, ni s-a adresat astfel: „Buna ziua, CE FACETI AICI si...CE VA PREGATITI dumneavoastra SA STRIGATI?” (SIC!!!).
I-am explicat, cu mult calm, ca ESTE DREPTUL NOSTRU SA STATIONAM, pe un spatiu PUBLIC PIETONAL!

Pe acelasi DERANJANT (si... TOTALMENTE ILEGAL!!!) ton AUTORITAR, numitul jandarm ne-a cerut sa ne... LEGITIMAM! Nu inainte de a ne “lumina”, la insistentele noastre, asupra naturii si sursei ALERTEI MAXIME a “ORGANELOR”.
Citam: “Pe noi ne-au trimis sefii aici, pentru ca scrie pe “Facebook” ca-i miting si vreti sa rasturnati Guvernul!” (SIIIIIIC!!!)!!!

Atunci cand SUBSEMNATUL, Paul Parvu, i-am dat Cartea de Identitate (C.I.) si... LEGITIMATIA DE ZIARIST, incercand sa-i explic ca NU NUMAI in calitate de CETATEAN, ci si in aceea de JURNALIST, am DREPTUL, CONSTITUTIONAL si LEGIFERAT SPECIFIC, de a... discuta, calm si in liniste, cu prietenii si cunoscutii, intr-un spatiu PUBLIC, domnul jandarm Vizitiu a... REFUZAT, INITIAL, SA MI-O PRIMEASCA (!!!) si s-o „inregistreze”, si pe aceasta din urma, in carnetelul sau DE... LUPTA si DE CAMPANIE, VIZIBIL... UIMIT SI DISTURBAT NERVOS, DE INEDITA SITUATIE, pentru care era clar ca... nu fusese instruit specific!

Ceea ce, intre altele, mi-a amintit de episodul din... EXACT ACELASI LOC, petrecut acum nu mai putin de... aproape 23 DE ANI, pe 15 august 1992, de Ziua Marinei Romane / Sfanta Maria (Mare), cand aceeasi expresie,... disperat – perplexa, am observat-o si pe figura lui... ION „ILICI” ILIESCU, cand, dupa ce-mi... bagase mana-n gat si ma vituperase cu acel (devenit celebru) „De ce strigi, MAI, ANIMALULE?!”, a vazut ca din buzunarul de la piept iesea... o alta legitimatie de presa, care ma recomanda ca redactor la cotidianul local „Telegraf”!!!

Asadar, DESI NE INCALCA, cu nonsalanta si voiosie, DREPTURILE CETATENESTI CELE MAI ELEMENTARE, adica acelea de a stationa si a conversa, FARA A ATENTA PRIN CEVA LA LINISTEA SI ORDINEA PUBLICA, intr-un spatiu PIETONAL - PUBLIC (!!!), domnul jandarm slt. Andrei Vizitiu NU ACCEPTA SA CONSEMNEZE FAPTUL CA SUBSEMNATUL ERA ACOLO (SI) IN CALITATE DE ZIARIST ACTIV, in „misiune” 24 de ore din 24, asa cum avem dreptul (si eu cel putin, in plus, si obiceiul...)!

De ce?
Paiii..., PENTRU CA NU SE POTRIVEA CU... ORDINELE (caci, dupa gesticulatiile ferme si autoritare ale celor care le dadeau, nu pareau a fi simple... „INDICATII”!) PE CARE LE PRIMISE, PUTIN MAI DEVREME, DE LA DOI... „TURISTI”, CARE NE FILASERA PANA ATUNCI (la pachet, probabil, cu „minunatia”, urbanistic . constructiva, de cladire, in fermecatorul stil cenusiu – comunist, a Prefecturii, cunoscut, nu-i asa?..., obiectiv turistic al Constantei, cu care ne mandrim, de altfel, inca de pe vremea cand eram pionieri!...): UN TIP (ale carui nume, grad si functie LE-AM SI AFLAT !, intre timp, ca de-aia facem, de 25 de ani, jurnalism de investigatie!...), CU FATA DE... PAPITOI FRUSTRAT (ceea ce, probabil,... chiar si este!) SI O TIPA CU „ALURA” (fata, atitudine-poza si gesticulatie) DE VAGABOANDA ORDINARA, TIPUL CURVISTIN – „FITZOS” (ceea ce, de asemenea, mai mult ca sigur,... chiar si este!, mai ales ca e ULTRA-cunoscuta, in Constanta si pe Litoral, ca fiind o INFILTRATA-DE-SERVICIU, in cercurile de consumatori de DROGURI si in cele de PROXENETISM - PROSTITUTIE!...)!
Probabil ca planuiau sa-i “vopseasca”, pe cei care se anuntasera, pe retelele de socializare, ca participanti la un anumit miting de protest antiguvernamental, drept…DROGATI, TARFE SAU PROXENETI PERICULOSI!!!

Apropo: DE CAND si CONFORM CAREI PREVEDERI LEGALE, Jandarmeria generalului – „CHILOTAR” Gabriel Oprea, ministrul de Interne (INCA) in functie, ESTE... SUBORDONATA S.R.I. – ului???!!!
Probabil... de cand un general de doi bani (care pot fi, dupa cum se tot vorbeste prin targul – obor - balci numit Romania, ar putea fi chiar si… RUBLE!), semi-nebun si super-ambitios, probabil din cauza unor frustrari fizice!...(cunoscute, de altfel, de destul de multa lume!!!), pana la paranoia obsesiva a PUTERII ABSOLUTE, ILEGAL si ANTICONSTITUTIONALE, DISCRETIONARE – TOTALITARE – TORTIONARE, face si desface TOTUL in Romania acestor TULBURI si nenorocite vremuri, HOTARAND el de la A la Z, si folosindu-se, ca de-o carpa, de fosta sa AMANTA, sefa Directiei Nationale Anticoruptie (D.N.A.), Laura Codruta Kovesi, pe care-o SANTAJEAZA cu MARILE SCHELETE, din mobilierul personal al „Lulutei”!...

Acelasi scarbos personaj, derbedeul asta aventurier de Coldea, IL TINE CAPTIV, tot prin SANTAJ (!!!), si pe... „PREACINSTITUL” fost primar al Sibiului (de asemenea: mare „protector” al... padurilor… taiate de catre prietenii sai austrieci), actualul PRESEDINTE – FANTOMA, TACUT, INACTIV si TRADATOR AL SPERANTELOR ROMANILOR, din Tara si din Diaspora, Klaus Werner Iohannis!!!

Iata in ce tara am ajuns, acum, la 25 de ani de la jertfa a peste 1.200 de compatrioti, in Decembrie 1989, sa traim: intr-un STAT POLITIENESC, CONDUS DE UN GOLAN DE SECURIST, generalul de turnatori si „cartite” Mihai Florian COLDEA!
Câhhhh!...

Oare asta vreti, cu adevarat, o (noua) DICTATURA , asezonata, olfactiv, cu… fum de mici si duhoare de bere acra, dragi compatrioti, ("BRAVI") ROMANI?!...


P.S .: Am uitat sa precizez ca UNUL DINTRE JANDARMI NE-A... FILMAT, tot timpul cat a durat discutia cu slt. Vizitiu! Cand l-am intrebat de ce o face, ne-a dat un raspuns stupefiant: "PENTRU... PROTECTIA DUMNEAVOASTA!" Reactia noastra imediata, naturala, a fost sa ne privim intre noi, ca sa vedem daca... nu cumva avem fete de oligofreni!!!


ULTIMA ORA!!!:

In plan INTERN, in ROMANIA adica, in cursul zilei de maine, marti – 5 mai 2015, vom trimite CATE o RECLAMATIE / SESIZARE, catre: INSPECTORATUL JUDETEAN de JANDARMERIE (I.J.J ) – CONSTANTA, INSPECTORATUL GENERAL AL JANDARMERIEI ROMANE (organul superior ierarhic primului, din punct de vedere militar si administrativ) si MINISTERUL DE INTERNE (structura de autoritate tutelara, din Guvernul Romaniei)!
De asemenea, poate… chiar inainte de primirea raspunsului, OBLIGATORIU!!!, in termenul LEGAL, din partea celor trei Institutii ale Statului Roman, vom demara o procedurile unei actiuni PENLE, prin sesizarea PARCHETULUI COMPETENT (probabil cel MILITAR)!!!
Ulterior, IN CEL MAI SCURT TIMP (!!!), dupa consumarea acestor demersuri procedurale preliminare, fie ca ne vom constitui PARTE CIVILA RECLAMANTA, cu PRETENTII MATERIALE, fie ca vom deschide, DIRECT, o ACTIUNE CIVILA, impotriva Institutiei care NE-A ABUZAT, in DREPTURILE NOASTRE FUNDAMENTALE, CIVILE si, desigur, CONSTITUTIONALE!
Avocatii nostri LUCREAZA, DEJA, la demararea acestor prime proceduri legale!

In plan EXTERN, prin avocati si consilieri (JURIDICI si din O.N.G.-uri DE PROFIL, care, de asemenea, s-au apucat de lucru, in speta!) AM INCEPUT, inca din aceasta dimineata, de luni – 4 mai (04. 05) 2015, DEMERSURILE PROCEDURALE STANDARD, pentru sesizarea urmatoarelor Institutii si structuri:
1. CURTEA EUROPEANA A DREPTURILOR OMULUI (C.E.D.O.);
2. Prestigioasa si, mai ales, foarte EFICIENTA Organizatie de Aparare a Drepturilor Omului “AMNESTY INTERNATIONAL” (biroul pentru Romania si birourile de coordonare, din Europa Occidentala si America de Nord);
3. ORGANIZATIILE si celelalte FORME de actiune comuna, de tip ASOCIATIV sau PRIVAT, pe linie PROFESIONALA sau SINDICALA, dedicate GARANTARII SECURITATII PERSONALE SI ASIGURARII LIBEREI EXERCITARI A PROFESIEI DE ZIARIST, din INTREAGA LUME OCCIDENTALA;
4. Alte Institutii INTERNATIONALE, cu atributii si implicare in problematicile DREPTURILOR OMULUI si ale LIBEREI EXERCITARI, CU ASIGURAREA INCLUSIV A SECURITATII PESONALE (!!!), A PROFESIEI DE JURNALIST!
De exemplu: structurile specializate ale ORGANIZATIEI NATIUNILOR UNITE (O.N.U. / U.N.O.))!
5. CANCELARIILE STRUCTURILOR DE PUTERE STATALA, din EUROPA OCCIDENTALA si din STATELE UNITE ALE AMERICII si CANADA, partenerii si aliatii ROMANIEI, in UNIUNEA EUROPEANA (U.E. / E.U.), respectiv in ORGANIZATIA TRATATULUI ATLANTICULUI DE NORD (O.T.A.N. / N.A.T.O.)!!!

Iata ca au vrut, “organele” generalilor Oprea si Coldea, sa se dea “COCOSI”, cu niste cetateni pasnici, inofensivi, dar…le va ramane “Cucuriguuul, boieri mari…” in gatlej, si vor ajunge sa… COTCODACEASCA, ca niste gaini b(i)ete, inainte de translatarea in oala de ciorba, in Instantele interne si internationale, judiciare si de protectie a CETATEANULUI si JURNALISTULUI !!!!!!
Si nu credem ca le va mai salva, de aceasta data,… nicio “punguta cu…MULTI bani”, fie ei, repetam, si RUBLE PUTINISTE !!!

Iata cum a relatat intamplarea, pe Facebook, si publicistul Constantin Cumpana:

Multumim din inimioarele noastre de naivi tuturor serviciilor, pentru ca ne monitorizeaza discutiile de pe facebook, astfel ca, azi, 03 mai 2015, ora 17:14, jandarmii care ne-au interpelat stiau exact scopul prezentei noastre in fata Prefecturii.

Domniile lor, adica jandarmii, nu serviciile, ne-au asigurat ca venisera ca sa ne protejeze!!!
smile emoticon smile emoticon smile emoticon Noi i-am asigurat ca simtim ca trebuie sa radem.
Eu si Paul Parvu chiar am ras.
P.S. 1 - Multumim miilor, dar ce spun eu, zecilor de mii de constanteni, care au venit sa protesteze, nemultumiti fiind de halul in care traiesc/ traim, de halul in care suntem condusi spre culmile alea, stiti voi, alea inalte de progres si civilizatie, de ticalosia politicienilor si multe altele, enorm de multe!
Inca o data, multumiri.
P.S. 2 - Au fost prezenti aproximativ/ circa 9 protestatari + 2 ziaristi (subsemnatul si Paul Parvu).
P.S. 3 - Data viitoare sa ma (mai) chemati la PROTEST numai dupa ce sunt adunati peste 10.001 cetateni, fie ei si constanteni. Altfel nu (mai) vin.
P.S. 4 - In imagine se vad trei jandarmi: unul scrie, unul filmeaza, unul priveste la ceilalti doi. 

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri