”Noi și economia”(916)


Facultatea de Știinţe Economice, din cadrul Universităţii „Ovidius” din Constanţa, a organizat sâmbătă, 25 aprilie 2015, a treia ediţie a Sesiunii de comunicări științifice pentru elevi – „Noi și Economia”. Evenimentul s-a bucurat de participarea elevilor din 5 licee din două judeţe: din judeţul Constanţa – Liceul Tehnologic „Virgil Madgearu”, Colegiul Comercial „Carol I”, Liceul Tehnologic „Lazăr Edeleanu” Năvodari şi Liceul Teoretic „Ioan Cotovu” Hârşova; din judeţul Tulcea – Colegiul Dobrogean „Spiru Haret”. Tinerii economişti au prezentat în faţa unui juriu format din cadre didactice ale Facultăţii de Ştiinţe Economice un eseu al cărui subiect s-a încadrat în una dintre următoarele arii tematice: Antreprenoriat; Banii şi economia; Turismul - provocări şi perspective; Marketing în afaceri.
Grupate pe două secţiuni, cele mai elaborate eseuri susţinute de cei mai talentaţi oratori au fost recompensate în bani după cum urmează: Premiul I - 300 lei; Premiul II – 200 lei; Premiul III - 100 lei, la care se adaugă şi reduceri substanţiale din taxa de şcolarizare în primul an de studiu, în situaţia în care câştigătorii devin studenţi ai Facultăţii de Ştiinţe Economice la studii de licenţă cu taxă, respectiv 100% - Premiul I, 50% - Premiul II, 25% - Premiul III.
La ambele secţiuni – Secţiunea I „Antreprenoriat - Banii şi Economia” şi Secţiunea II – „Turismul - provocări şi perspective - Marketing în afaceri”, premiul cel mare a fost adjudecat de reprezentantele Liceului Tehnologic „Virgil Madgearu” din Constanţa – Georgiana Ciritel şi Adelina Hîrţopanu. Premiul al II-lea a revenit la prima secţiune elevelor Elena Mailat şi Teodora Mişa, de la Colegiul Comercial „Carol I” din Constanţa, iar la a doua secţiune elevei Mihaela Otilia Croitoriu, de la Liceul Tehnologic „Lazăr Edeleanu” din Năvodari. Premiul al III-lea a fost câştigat la ambele secţiuni de reprezentantele Liceului Tehnologic „Virgil Madgearu” din Constanţa: Andreea Adriana Emin, la prima secţiune, şi de Ana Maria Loredana Apolozan, împreună cu Mariana Bianca Mirea, la cea de-a doua secţiune.
Entuziasmul elevilor participanţi şi susţinerea profesorilor coordonatori au confirmat încă o dată importanţa colaborării dintre învăţământul universitar şi cel preuniversitar din domeniul economic, care va continua la Facultatea de Ştiinţe Economice, din cadrul Universităţii „Ovidius” din Constanţa, şi în anii ce urmează, prin organizarea de noi ediţii ale Sesiunii de comunicări ştiinţifice pentru elevi „Noi şi Economia”.
 
jooble.org