Împreună pentru viitor – concurs național de dans(903)


Vineri, 24 aprilie 2015, în intervalul orar 11.30 – 13.30, la Palatul Copiilor Constanța, peste 130 de elevi din județul Constanța, însoțiți de părinți și de profesorii coordonatori au participat la etapa regională a Concursului Naţional de Dans ,,Împreună pentru viitor” – eveniment care face parte din Strategia Naţională de Acţiune Comunitară și care a fost organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanța, în colaborare cu Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Constanța și Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Delfinul” Constanța.

Secţiunile concursului au fost: dans modern şi dans tradiţional.

În cadrul concursului, au participat șase echipe din regiunea Sud – Est (Constanța, Galați și Tulcea), calificate pentru această etapă, astfel: 3 echipe la secţiunea Dans modern şi 3 echipe la secţiunea Dans tradiţional. Fiecare echipă a fost formată, în mod egal, din elevi voluntari proveniţi din unităţile de învăţământ care derulează parteneriate în cadrul S.N.A.C. și elevi beneficiari, cu dizabilităţi.
În organizarea concursului au fost implicați reprezentanți ai ISJ Constanța și CJRAE Constanța, elevi voluntari care au susținut momente artistice, cât și elevi și cadre didactice care au asigurat buna desfășurare a acestei activități.

Momentele artistice au fost asigurate de Liceul Teoretic ,,Lucian Blaga” Constanța, reprezentat de trupa de majorete UNLIMITED, care au obținut locul I la Concursul județean ,,Dansăm pentru sănătate” și de echipa de dansatori, formată din elevi ai Liceului Tehnologic „Virgil Madgearu” Constanţa și ai Centrului Şcolar pentru Educație Incluzivă „Maria Montessori” Constanţa, care au obținut locul II la etapa județeană a Concursului de dans ,,Împreună pentru Viitor”.

La eveniment au fost prezente: doamna coordonator regional SNAC, prof. Felicia Panaite (coordonator judeţean SNAC Vrancea), doamna prof. Ana Secrieru, coordonator judeţean SNAC Galați și doamna prof. Lucica Popișcă, coordonator judeţean SNAC Tulcea.
Inspectoratul Școlar Județean Constanța a fost reprezentat la eveniment de către inspectorul școlar pentru Învățământ Special și Special Integrat, Coordonator Județean SNAC, Prof. Oana Mirela Pahon.
Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Constanța a fost reprezentat la eveniment de către doamna director, prof. psih. Irina Ermolaev și echipa de organizare, din cadrul instituției.

La etapa națională, județul Constanța va fi reprezentat la secțiunea dans modern de către echipa formată din elevi ai Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” Constanţa și ai Centrului Şcolar pentru Educație Incluzivă „Maria Montessori” Constanţa, iar la secțiunea dans traditional de către echipa formată din elevi ai Centrului Şcolar pentru Educație Incluzivă „Albatros” Constanţa, ambele echipe obținând astăzi locul I la etapa regional a concursului. 
jooble.org