REACȚIE. UPDATE. Scandal monstru la Casa de Cultură!

REACȚIE. UPDATE. Scandal monstru la Casa de Cultură!(1038)


Un scandal monstru a avut loc s-a petrecut, marți seară, în sala de spectacole a Casei de Cultură din Constanța.

Se juca ”Hoții de frumusețe”, o piesă în premieră mondială după un roman al lui Pascal Bruckner. Sala era arhiplină. Au fost puse scaune atât pe lateralele sălii, cât și pe centru, pentru ca toată lumea să aibă unde sta. Printre spectatori, și câteva personalități. I-am văzut, printre alții, pe viceprimarul Constanței, Decebal Făgădău, și pe primarul din Cumpăna, Mariana Gâju.

Cu câteva minute înainte de începerea spectacolului, două persoane și-au dat seama că locurile pe care le cumpăraseră fuseseră ocupate de altcineva. Erau locuri bune, chiar pe centru, pe primele rânduri. Cei care le ocupaseră nu au vrut sub niciun un chip să se ridice. ”Am un voucher în care scrie că am rezervare pe rândurile din față”, spunea femeia care stătea neclintită pe scaun. Ceilalți doi, ziariști din Constanța, au fluturar biletele pe care era scris rândul și locul ocupat. ” . ”Am un voucher în care scrie că am rezervare pe rândurile din față”, repeta femeia.

În scandal a intervenit și directorul Casei de Cultură, Gheorghe Ungureanu. ”Ocupați abuziv aceste locuri. Vă rog să vă ridicați”, le-a spus el. Fără succes. Femei și însoțitorul ei repetau că au un voucher și că nu ar fi trebuit să fie lăsați să intre în sală, dacă acesta nu era valabil. Nu a fost chip să înțeleagă faptul că locurile pe care stăteau fuseseră vândute.

Incidentul a fost filmat și de un cameraman al Antenei 1 de Constanța. Acesta a fost luat la rost de către un colaborator al Casei de Cultură, care i-a cerut insistent să nu mai filmeze.

Dacă sunteți curioși cum s-a terminat scandalul, vă spunem: cuplul care și-a cumpărat bilet a plecat acasă. Din informațiile noastre, directorul le-ar fi spus că le dă banii înapoi, dar ei au replicat că au venit să vadă spectacolul. Cei care au fluturat un voucher fără loc, cumpărat de cine știe unde, au urmărit piesa fără să fie deranjați de scandal.

Deși ambele părți au invocat poliția în discuție, nimeni nu a sunat la 112.

Biletul a costat între 60 și 80 de lei.

Lăsând la o parte scandalul, ziarultimpul.ro vă recomandă să vedeți ”Hoții de frumusețe”. Cu experimentatul Florin Zamfirescu și frumoasa și talentata Medeea Marinescu, piesa îmbină teatrul cu cinematografia și spectacolele de muzică. Ecranele pe care se derulează imagini și filmulețe lasă impresia de film, iar jocurile de lumini și muzica din boxe te duc cu gândul la un concert. Piesa este însă mai mult decât atât. Este o poveste desre frumusețe și destin, despre virgilianul ”fugit irreparabile tempus”, despre iubire adevărată. Dialogurile sunt când amuzante, când triste, când pline de înțelesuri. ”Partea bună este că o inimă nu poate fi frântă decât o dată. Restul sunt doar zgârieturi”. Pentru replici ca acessta, dar nu numai, piesa merită văzută.

 

UPDATE. În scandal au fost implicați Ionuț Coman, jurnalist sportiv la Telegraf, și soția sa, care lucrează la CFM.

 

REACȚIE


În urma materialului din ziarultimpul.ro, un cititor, care se semnează Mihaela de la CFM, a dorit să facă o precizare. ”Stimate Alex Popescu, nici eu si nici sotul meu nu am fost implicati in scandal in niciun fel. Eu am facut o plangere catre OPC si o sesizare la Groupon.ro (asta este "cine stie de unde"), iar raspunsul OFICIAL al celor de la groupon este ca Dl Ungureanu Gheorghe a dat invitatii pe locurile lor, fara ca organizatorul sa stie”, spune cititoarea noastra.


Precizăm că am folosit verbul ”a implica” în unul din sensurile date de DEX, adică ”a include”. Verbul este folosit corect, pentru că cea care a filmat scena care a ajuns în presa locală este chiar doamna din semnătură.

Pe de altă parte, ziarultimpul.ro își exprimă public indignarea față de situația creată și cere explicații atât directoului Casei de Cultură, cât și celor de la groupon.ro, adică părților care par vinovate de situația creată. În opinia noastră, nici cei care au cumpărat bilete, nici cei care au cumpărat vouchere nu au nicio vină (cu precizarea că cei care au cumpărat voucherele au declarat, în sală, că au locuri rezervate ”pe primele rânduri”, fără să specifice însă cu exactitate rândul și locul).
jooble.org