DEZVĂLUIRI. CJ Constanţa i-a făcut cadou baronului PSD Nicolae Moga drum şi heliport până la pârtia sa de schi

DEZVĂLUIRI. CJ Constanţa i-a făcut cadou baronului PSD Nicolae Moga drum şi heliport până la pârtia sa de schi(1100)


Cătunul Brebeni, comuna Ion Corvin, este unul dintre numeroasele aşezări aproape părăsite din sudul Dobrogei.
Locuitorii, altădată în număr de câteva sute, au început să părăsească satul încă de pe vremea comunismului, astfel că astăzi mai trăiesc la Brebeni doar cinci familii. Peisajul este unul dezolant, cu case abandonate, pe marginea unui drum plin de praf, urcând şi coborând râpele ce sunt o adevărată provocare chiar şi pentru o maşină de teren.
În mijlocul satului, geamia abandonată, cu minaretul prăbuşit aminteşte de fosta comunitate de musulmani.
Dar Brebeni nu este un sat ca oricare altul. Prin 2010 aici a fost construit un adevărat resort cu circuit închis, cu cabană de vânătoare şi pârtie de schi cu toate dotările: tunuri pentru zăpadă şi instalaţie de teleschi. În imediata apropierea a staţiunii, lângă drum, a fost construită o platformă asfaltată cu o suprafață însemnată, de peste o mie de metri pătrați, pe care se poate vedea semnul de heliport. De fapt, se putea vedea căci, recent, cineva a încercat să îl acopere cu vopsea (oare de ce?)!


Ponta a mers cu elicopterul la pârtia de schi din Brebeni

Pârtia de schi trebuia să fie inaugurată de ziua Sfântului Andrei în anul 2013, chiar de către premierul Victor Ponta prezent la slujbă la Mănăstirea Peştera Apostolului Andrei din zonă. Cum nu era zăpadă (ce să-i faci, asta e Dobrogea!), Ponta (care a aterizat cu elicopterul exact pe heliportul despre care vorbeam mai sus) s-a mulţumit cu o "agapă" de lux la cabana de vânătoare de la Brebeni.
 

Citiți continuarea pe www.dezvaluiri.ro (un articol de Mihai Răzvan ROTARU și Ștefan Doru COPOȚ)
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri